Nejste přihlášen/a.
po zimě jsem vytáhnul motorku a umyl , i když byla pod plachtou a vyleštil, vypustil starej benzín. včera jsem napustil novej a při nastartování jsem zjistil, že mi nesvítí přední světlo, proto jsem ho rozebral a zjistil, že je prasklá žárovka. Ještě chci říct, že mam sundané věškeré blinkry, klakson a proto jde přední světlo jenom normálně, nejdou zapnot dálkový, roky to fungovalo. dnes jsem si koupil žárovku sice ne co tam byla, tu jsem nesehnal 12V 25/25W ale 12W 35/35W, při zapnutí elektroniky se rozsvítila, nastartoval jsem a pořád svítila, ale jak ksem přidal plyn, tak praskla. Nevíte čim by to mohlo být? Někdo mi řikal že přepětim, ale nevim. Jo celou zimu byla vyndaná baterka a byla udržovaná nabitá. až včera jsem jí tam dával. Jinak všechno funguje jak má.
Zdravím, motorka přebíjí. Chce to někoho, kdo tomu rozumí a tu žárovku vyměňte za tu co tam má být, jinak zničíte nadměrným teplem parabolu či se vypálí patice k žárovce-velký odběr.
Změřit napětí na bateri při chodu motoru,mělo by být cca do 14.4 V,jestli je podstatně vyšší,tak s největší pravděpodobností odešel regulátor.
Tak jsem změřil napětí, na baterii je normálně 14,4V, a k přednímu světlu to straště lítá nahoru a dolu nejčastěji však kolem 21V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.