Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta pro začátečníka

Od: jakubd* odpovědí: 33 změna:

Dobrý den, chtěl bych poprosit o rady ohledně koupě auta pro začátečníka, mám na něj asi 100 tis. a nevím, jaké pořídit, kde vybírat atd.

Děkuji

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nutt*
hodnocení

2x
Zdravím,
napřed si ujasni zda chceš naftu či benzín tzn budeš jezdit jen po městě nebo každý den 40km do práce? Nafta je dražší na servis ale něco víc vydrží, benzín zase víc žere ale je levnější (myslím auto). Další věc je pojistka pokud nemáš možnost mít pojistku na rodiče, prarodiče prostě na někoho kdo má bonusy tak tě pojistka na 2.0 vyjde na cca 10.000kč u 1.4 na 3.000kč.
.
A teď už k samotným autům začátečníkovi bych určitě nedoporučil malý 3dverak ani velké kombi takže něco mezi. Za těch 100.000 Kč se dá dnes koupit docela dobré auto. Koukal bych po Ford focus II, Ford Mondeo, Peugeot 307, Peugeot 407, Alfa Romeo 156, Alfa Romeo 147, Mazda 3, BMW E46.
.
Hlavně se nenech zblbnout lidmi kteří uznávají jen jednu značku a ostatní je šrot. Auto je stroj a ten se prostě občas rozbije nějaký kus víc či míň ale o značce to opravdu už dnes není. Máme doma Peugeot, Ford, VW, Mazda a vše je stejné nemohu říct že je něco poruchovější. Osobně bych se vyhl předraženým starým VW, Škoda např Golf 4 a Octavia I, i když musím uznat ano motor 1.9 tdi je povedený a držák. Přeji dobrou ruku při výběru.
.
Hezký den NutT

petrka*
hodnocení

1x

jednoznačně starší Octavii 74 kW nebo 76 kW. Žádné sračky typu Focus apod.

tomaslad*

1.6 Octa v žádném případě. Nepovedený motor, žere 11 litrů + dobře známé problémy s převodovkami ... xxxxx... DUU - trhající se nýty diferenciálu. Vl. zkušenost. Sedl jsem na lep. 1.6 74 kW z koncernu - tragéd motor montovaný do VW Golf, A3, Seatu, Octavií... Bacha na to.

hodnocení

1x

vybírej v klidu a nespěchej za mě bych ti řekl jedničkovou TDI combi octávii 81kw jede to, houby spotřeba a de to čipnout a to je poté svezení

tu 1,6ku má přítelkyně pokud se stim slušně zachází neni problém máme jí třetím rokem a jen běžná udržba jen ten výkon ten mi chybí

pukud chceš auto levné koukni po seatu cordoba vario TDI nedavno sme tu jednu sehnali v 66kw pro syna mího známého motory totožný s oktávkou a cena je poloviční do 5O seženeš i v komplet výbavě

focuse bych nebral má to dcera rezne to,hnije to ,žere to a poslední dobou to furt vyžaduje nákou péči a ta neni nejlevnější

jakubd*
hodnocení

Mě se docela líbí ty Fiaty, ale rozumím tomu tak, že to má kola a volant... :( už vybírám dlouho a pořád se nemůžu rozhodnout a nechci naletět... tak jsem chtěl zkusit ten autotým.cz...

chceš li poznat co je svízel kup si Fiat nejlíp diesel

jakubd*
hodnocení

Tak já už nevím... Fabie se zase strašně tady kradou :(

uděláš zabezpečení já mám třeba alarm s kombinaci tajného vypinače a můžeš to doplnit pojistkou proti krádeži

ty fábie nejsou špatný ale ty 1,4 nemaj výkon brzo ti to bude vadit

jakubd*
hodnocení

Já bych to chtěl tak na dva roky, abych se naučil, otrkal a potom jiné... :)

mot
hodnocení

0x
Vsichni ti tady stejne poradi felicii...

hodnocení

0x
Nevime jak budes jezdit , kolik budes jezdit. Kdyztak si sezen octaviu 1,6 nebo fabii 1,4mpi. ND se valeji vsude. Kdyz to odres tak v pohode. Jinak tezko rict zda budes jezdit s rodinou nebo sam. Proto MPV? Nebo kombi? To musis vyresit sam. Jinak najedes pomalu 1000km a pak jiz budes jezdit bez strachu.

asd1
hodnocení

0x

Focus, kup za 50, 20 nasyp do velkého servisu a 30 si nech rezervu na opravy.

astik
hodnocení

0x

Taky se snažte vyhnout značkám, co se nejvíc kradou, a mezi ně patří hl. Felda, Škoda... Teda pokud ho nemáte na vlastním pozemku - za plotem...

k2

K autum, ktere se nejvice kradou, patri hlavne Skoda Felicia? Kdo to kde krade? Nejaky gang sberacu srotu?

astik

To se zeptejte těch zlodějů, ale mám to přímo od policajtů (mně taky ukradli auto), seznam kradených aut je taky dost jednoznačný.

asd1

O díly na Feldu je zájem - spousta lidí to furt drží při životě jako super auto s levnýma dílama (z čorek)

om5syna1e

Tak nejvíc se nekrade, ale minulý rok každé 23tí kradené vozidlo bylo Škoda Felicia.

Audi, Fiat, Mercedes, Opel, BMW, Citroen, Seat, Hyundai ... tyhle všechny značky se kradou méně, než pouze Škoda Felicia. Takže se krade dost.

Je tomu cca 2roky zpět, co tu u nás řádil gang zlodějů, co přes noc kradli pěkné 5. dveře z Felicií. Jen já jsem ráno viděl na jednom parkovišti cca 6 Felicií bez 5tých dveří. Vůbec jsem netušil, co se děje. Až když dorazila PČR, tak mi to došlo.*smich*

koule
hodnocení

0x
Ja tak rada vzpominam na svoje prvni auto... Peugeot 106 a byla ro rallye kara vymazlena, mala, takze se dalo vsude zaparkovat. Doporucuji starsi auto na omlaceni narazniku atd...
hubas*

Feldy se kradou, ale fiktivně. Značky do depozitu+rozřezat do šrotu+nahlásit krádež...a 6tis v kapse (motor s převodovkou za 3tis, zbytek železo)

jakubd*
hodnocení

Díky za všechny rady :) Po prostudování všech možných odkazů na internetu jsem se rozhodl, že fakt asi nemá cenu investovat do toho auta více než 30 tis... a chci se zeptat... v téhle cenové relaci je asi jedno jaké auto a v jakém bazaru co? Co takhle AAA bazar?

Díky

tomaslad*
Favouš 1994 Einspritz Euro 1 po dědkovi ze stodoly co natáhl bačkory a vdova to prodává, kup za 15, 0 nasyp do malého servisu, 5 nasyp do ekopoplatků a administrativy a 80 si nech na radosti zivota.

AAA nééééééé. Nebudu psát o podvodech, které jsou jim vlastní.

doplněno 16.08.15 22:48:

Já bych koupil benzínovou Octavii. Levný sevis a spolehlivé. Samozřejmě pro někoho je takové auto nepřijatelné, protože je to śkodovka, ale vezměte si s sebou (ať už se rozhodnete pro cokoliv) nějakého odborníka. Myslím skutečného odborníka i kdyby jste mu měl zaplatit a ne blba, co se domnívá, že zná auta.

mzxy*
hodnocení

0x

benzinovou fabii 1.4 16 ventil 50, 55 nebo 59 kW

focus 1.6

pro ty co si kupují feldy za 30 tisíc a oktávky za 70 a nemají 6 tisíc na zamykání řadící páky nemám slov

jakubd*
hodnocení

Vybral jsem tohle, co myslíte?

aaaauto.cz/...

aaaauto.cz/...

aaaauto.cz/...

aaaauto.cz/...

aaaauto.cz/...

Díky

P.S. Co si myslíte o www.autotym.cz? Říkal jsem si, že by mi mohli pomoci.

doplněno 27.08.15 21:03:

aaaauto.cz/...

doplněno 27.08.15 21:34:

sbazar.cz/...

doplněno 27.08.15 21:35:

sbazar.cz/...

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

Taky doporučím jedničkovou octávii, klidně kombíka, lépe se sním parkuje.

jakubd*
hodnocení

co si myslíte o tomhle?

sbazar.cz/...

Kamarád říká. Nechci žádný auta od F, Ford, Fiat a fšechny francouzský...

radd

Jednu dobu jsme doma měli Fiata Punto, na naučení to nebylo špatné, ale jinak to byl hrozný šrot. Na druhou stranu máme doma francouzské auta, jedno už 10 let a to je držák!

Vżdy počítej s tim že jakmile koupíš ojetinu tak je třeba mit na prvotní opravy tak 10-15 tisic musíš dělat rozvody,vodní pumpu,olej a filtry tot základ jinak je to loterie,
Další co udělej vlez si do nakyho klubu značky vozu kterou hodláš pořídit a poptej se po zkušenostech ,servisu a ceně nd dílu
Jinak stim F souhlas taky mi to domu nesmí

radd
hodnocení

0x

Já bych úplnému začátečníkovi neradil nějak zbytečně moc investovat do nového auta, jestli uvažuješ, že za 2 roky budeš chtít jiné, tak bych do něj 100 tis necpal k čemu? U začátečníka se musí počítat s tím, že auto schytá občas nějaký ten škrábanec nebo něco takového..

Já osobně bych vybral něco do 50 tisíc ať to zase není úplná plečka typu favorit.Ideálně se o tom pobavit s někým kdo tomu trochu rozumí a zajede s tebou se nato auto podívat. Jinak se může stát, že nekoupíš dobře.

A kupovat oktávku, která je velmi kradená a pořád drží, nebo fabii za 70 tisíc, jsou podle mě vyhozené peníze.

jakubd*
hodnocení

Zdravím, rád bych se zeptal, jaká je odhadovaná cena tohoto auta autoesa.cz/... Umíte to někdo odhadnout? Zajímalo by mne, proč je cena 65 na splástky a 90 v hotovosti? Jaká je jeho cena v hotovosti...? Díky

rambo5*
Proč? Protože ESA jsou podvodníci a leasingová společnost musí také vydělat
jakubd*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]