Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny řidiče i neřidiče. Před pár dny se mi stala ta věc, že jsem stál na placeném parkovišti. Koupil jsem si parkovací lístek a položil na plaubní desku. Jenže jak jsem práskl dveřmi, tak se průvanem lístek otočil a nebyly vidět potřebné údaje. Za stěračem jsem pak našel oznámení o přestupku (popis přestupku: otočený lístek) za 400 Kč. Pokutu platit nechci, protože jsem měl (a stále mám) parkovací lístek z toho dne, který byl platný i ve chvíli kdy mi za stěrač šoupli oznámení. Když odmítnu zaplatit, tak se celá zaležitost posune do správního řízení? Mám to podle vás zaplatit nebo si stát za svým, tedy že jsem měl platný parkovací lístek?
Neni viditelně = jako by nebyl vůbec. Zkuste se ukecat menší sankci (můžou řešit i domluvou), ve správním bude sankce vyšší.
Jsou vykukové s otočeným lístkem a pak dodatečně získají platný na dobu přestupku - z koše, vyškemrá od odjíždějícího... To je důvod proč i vás berou jako přestupek. Jedině přijít k autu když tam ještě je policajt a lístek mu ukázat...
armine, schválně jsem zkoušel 10x prásknut dveřmi, aby s lísteček nadzvednul a otočil. Nešlo mi to.
Pokud máte pravdu, jděte do boje a braňte se. Když neuspějete na policii, jděte až ke správnímu řízení..
Milane práskáním těžko. Musí foukat a jak otevřeš dveře tak to průvan sfoukne, věřim i otočení. To sfouknutí z palubky se mi stalo hodněkrát, otočení si nevybyvuju ale možné je určitě (určitě záleží i na autě , tvaru dveří a palubky - víry při fouknutí)
Do správního bych nečitelně umístený lístek netahal...
Váš problém na lístku máte určitě napsáno, že jej máte umístit viditelně, jinak ale nepíšete kdo Vám pokutu dal? 5ešil bych to buď poštou pokud to máte daleko - kopie lístku + vysvětlující dopis, či osobní návštěvo a doložením lístku...nenechaval bych to dojít až na vyhrocenou situaci...projevení snahy a případná omluva je vždycky lepší než handrkování se s poblblým úředníkem který věc pouze řeší / dle zákona a celkem nic ho nemusí zajímat/, či vyhrocení až k soudu...pak to stojí čas a peníze a zbytečné trable...pravda je vždy subjektivní dojem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.