Nejste přihlášen/a.
Zdravím,při intenzivnějším brzdění při cca 100km/h a více se mi klepe volant a to stejné se děje i při rychlostech nad 160km/h ( bez brždění)... Může to být nevyváženými disky? Nebo něco jiného?
Díky
Může. Je to dost pravděpodobné. Ale taky to může být, zvlněnými kotouči, poskákanými pneumatikami popřípadě kombinaci výše uvedeného. A nebo povolené šrouby (šroub) upevňující kola.
Takže nejsnažší je zkontrolovat, jestli není vidět chybějící závaží na kole, případně nechat zkontrolovat vyvážení v servisu.
A zkontrolovat pneu, jestli není někde seklé, probržděné.
...
Dělá to teď z ničeho nic nebo jste měnil pneu?
Zdravím, ty šrouby kol zkontrolujte také, jinak chvění vozu celkově způsobují též unavené či utržené silentbloky motoru.
Povolené šrouby to nebudou, sám jsem kontroloval dotáhnutí po koupi. Přední brzdy jsou na tom dobře, ale zadní brzdy jsou horší, mám pocit, že třmeny jsou nic moc. Pneumatiky jsou rovnoměrně sjeté.
Ony ty vibrace jsou znát již při nějakých 130km/h, čím jedu rychleji, tak je to horší a horší.. Při těch 160km/h to bylo znát už hodně, dost nepříjemný a nejistý pocit.. Stejně tak při tom brždění z vyšších rychlostí.
Děkuji za rady. V nejbližší době se stavím v pneuservisu.. Nevíte, kolik si za to účtujou? Sundání pneu a závaží, vyvážení a popř. nové závaží?
Děkuji moc.
Tak kola jsou vyvážená.. Chtěli za to 530,-Kč což je teda otřesný, za tu práci jakou s tím mají.. (Včetně pár nových závažíček) Jel jsem zatím 130km/h a auto se zdálo klidný, ale při brždění je to přád stejný.. Vibrace do volantu.. Zadní brzdy jsou na výměnu a přední se dají být ok, tak nevím, ale takhle to nepoznám..
V pneuservise mi bylo sděleno, že PP kolo mělo hnutý ráfek, tak ho dali dozadu.. Nejspíš to bylo ono...
Kdybych měl možnost nachvíli si odskočit k někomu na vyvažovačku, tak si to radši udělám sám.. 10 min práce za 530kc mi přidje trochu nepřiměřená hodnota za odvedenou práci.. Nedovedu si představit, kolik bych tam nechal za kompletní výměnu kol včetně vyvážení.. Brr...
Když jim to lidi daj... Máš se na cenu ptát předem a s vysokou nesouhlasit, navrhnout přijatelnou...
Další možnost jsou zvlněný nebo křivě nasazený kotouče (binec na dosedací ploše) Házovost nejlíp přeměřit úchylkoměrem. Pak volný nějaký čep nebo silentblok ramen. Klidně i silentloky zavěšení motoru.. Od věci by nebyla ani kontrola geometrie - kleplý ráfek znamená že nějaká rána byla.
Příště už takovou chybu neudělám. Příští týden mám domluvený servis od kamaráda, kde se na to podíváme a kdyžtak dám vědět. Zatím děkuji za odpověď.
Zdravím, může být. Prohlédněte disky, zda nechybí závaží, tak kdyžtak nechte vyvážit. Pokud to nepomůže, je třeba hledat dále na nápravě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.