Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké tažné vybrat

Od: ivokratochvil odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřebuju tažné na auto a nemůžu se rozhosnout, jestli koupit tažné, které se dá sundat horizontálně nebo vertikálně. Poradítemi? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

1x

já bych volil předimenzované tažné které nelze sundat jinak než celkovou demontáží

trtr

Zdravím, pokud to nevadí stylu vozu, bral bych pevnou variantu, je to taková ochrana vozu navíc, řidiči se na Vás nebudou tolik lepit. Dejte ale pozor při parkování. U demontovatelné varianty je třeba vyzkoušet montáž i demontáž ještě před vlastní montáží, ideálně někde na vystaveném kusu či vozidle. Některé systémy jsou náchylné na poškození.

rv*
hodnocení

1x

Dejte pevnou. To demontovatelné se musí při nepoužívání demontovat a ne každý na to mívá náladu.

trej
hodnocení

1x

neradoval bych se s koule co by ochrany. Stačí do ní najet a v případě bajonetového systému se kole zničí. Naráz nepůjde tak snadno zacvakávat a sundávat, pokud vůbec bez nářadí půjde po nárazu sundat. Navíc uchycení k rámu auta se deformuje a přes potrhané sváry okamžitě vlhko zahíjí korozi.

Ale nárazník to přežije, jen se ta deformace přesune jinam na daleko hůře opravitelná místa, kde je samotný úchyt.

Montuji tažná několik let a tento mýtus se doslova přenáší po lidech bez tech. myšlení.

repkin*
hodnocení

0x

Asi by bylo i vhodné říct co máte za auto a na co to chcete převážně používat?

vklus
hodnocení

0x

Měl jsem (mám) dvě auta s tažným. Jedno bylo s pevným a druhé s vyndávací koulí. Ono i to s pevným se dalo demontovat z interiéru klíčem, ale vzpomínám právě na něj v dobrém. Nynější vyndávací kouli nemám rád.

Mám také demontovatelné závěsné zařízení a bohužel v provozní poloze vykazuje konzole s koulí trochu vůli (vakl) na stranu. Asi se opotřebila příslušná drážka. Jinak ale pokud se udržuje vše namazané, tak se demontuje snadno a rychle. Výhodou je, že se nemusí stále hlídat nasazená krytka koule, bez které koule koroduje.

ju*
hodnocení

0x

Pevné - jak psáno výše ochrana proti blbcům a nemusím nandavat rukavice a balit špinavé tažné abych si nezasvinil něco v kufru...nač si vyrábět problém když být nemusí...

dusger*
hodnocení

0x

Rozhodnul bych se podle použití koule. Na velmi časté tahání je zbytečné kouli sundávat, pokud tahám jen občas, pak bez vozíku koule překáží. Vyber model, co se sklápí pod vůz. Já mám oddělitelné a nepříjemně často ho hledám. Buď ho po vytažení do vozu vůbec nedám, nebo v kufru překáží a pořád se přendává.

fik
hodnocení

0x

Jak už psali výše dej nedemontovatelné,máš pokoj od sundávání,hledání a nandávání,je to pořád připravený do akce

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A nepíše se o tom, u nových aut v nějakém předpise? U Feldy jsem nechal namontovat nesundávačku za 1600+ elektrika. Nějak to před dvěma měsíci na odboru dopravy nijak nevadilo.

hodnocení

0x

dej pevný ty sundavací sou naprd časem vznikaj vůle a klepou a nebo zreznou tak že je nesundáš ani palicí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]