Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde povolit vypouštěcí šroub (chlad. kap.)

Od: martin1* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, pokouším se vyměnit chladící kapalinu (ford fiesta 2004), ale zasekl jsem se u povolení vypouštěcího šroubu... Zkoušel jsem ho povolit mincí i šroubovákem, pár otáček se mi povedlo, ale jde to stále strašně ztuha a hobluju ten plastový šroub... Bojím se, že když budu pokračovat, tak ho totálně strhám.

Mám tedy raději povolit tu sponu na té hadici? Hadice je na levé straně chladiče (z pohledu řidiče) a ten šroub na pravé straně, tak doufám, že se jedná o správnou hadici :)

Nejde povolit vypouštěcí šroub (chlad. kap.)
Nejde povolit vypouštěcí šroub (chlad. kap.) #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano sundej sponu a vytahni hadici u chladiče ja to tak dělam skoro u všech aut
martin1*
hodnocení

A mám zkoušet ten šroub zpátky utáhnout nebo to nechat? Nic neteče...

asd1

Lépe utáhnout zpátky, ale neožvejkat... Stříknout závit sprejem na to určeným.

martin1*
hodnocení

Tak utáhnout vůbec nejde... Je trochu vytočenej, vidím závit, ale zatím to neteče... Snad to nebude vadit

asd1

Zkontroluj jestli nepoteče za tepla (možná půjde i utáhnout). Pokud neteče tak nevadí...

jabraka*
hodnocení

0x

Z chemického hlediska je úplná výměna vcelku zbytečná.Kapalina obsahuje destilovanou vodu a etylen,či propylenglykol případně metanol.Přidávají se aditiva,jejichž účinek je aktivní první dva roky provozu.Později stačí jen dolití nové kapaliny pro obnovení vnitřního povrchu chladicího prostoru.Všechny součásti kapaliny mají velice dlouhou životnost,pokud nedojde k nějaké havarii.Pokud kapalina v zásobní nádržce ubyde,v létě stačí dolít vodu a v zimě raději novou směs.

JABRAKA

martin1*
hodnocení

Kapalinu jsem vypustil přes tu hadici a dolil novou a je to ok. Můžu se spolehnout na to, že ta směs přes ten šroub nevyteče? Utáhnout to nejde, ale nic neteče.

jirkamatapat*

Kontrola úniku kapaliny je jen na Tobě Martine.Takže spolehnout se musíš jen sám na sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]