Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pokouším se vyměnit chladící kapalinu (ford fiesta 2004), ale zasekl jsem se u povolení vypouštěcího šroubu... Zkoušel jsem ho povolit mincí i šroubovákem, pár otáček se mi povedlo, ale jde to stále strašně ztuha a hobluju ten plastový šroub... Bojím se, že když budu pokračovat, tak ho totálně strhám.
Mám tedy raději povolit tu sponu na té hadici? Hadice je na levé straně chladiče (z pohledu řidiče) a ten šroub na pravé straně, tak doufám, že se jedná o správnou hadici
Z chemického hlediska je úplná výměna vcelku zbytečná.Kapalina obsahuje destilovanou vodu a etylen,či propylenglykol případně metanol.Přidávají se aditiva,jejichž účinek je aktivní první dva roky provozu.Později stačí jen dolití nové kapaliny pro obnovení vnitřního povrchu chladicího prostoru.Všechny součásti kapaliny mají velice dlouhou životnost,pokud nedojde k nějaké havarii.Pokud kapalina v zásobní nádržce ubyde,v létě stačí dolít vodu a v zimě raději novou směs.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.