Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplacení zálohy před koupí auta

Od: hermik* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Před 14 dny jsem si zamluvil v autobazaru přes internet automobil.Majitel autobazaru mi zaslal předkupní smlouvu,kterou jsem já nikdy nepodepsal.Na účet uvrdený ve smlouvě jsem zaslal zálohu 50000 kč.Tak vysoká byla vzhledem k rozložení platby na víc částí.Minulý týden jsem zaslal na účet dalších 130000 Kš s tím,že zbytek dovezu v hotovosti.Bohužel z vážných finančních důvodů musím od koupě odstoupit.Na jakou náhradu má majitel autobazaru nárok?

doplněno 13.07.15 09:29:

Ona to vlastně žádná smlouva ani nebyla.Po několika telefonických rozhovorech a vzhledem k tomu,že se jedná o velkou zavedenou firmu,jsem akceptoval zálohovou fakturu a postupoval již uvedeným způsobem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

4x

máte to uvedeno ve smlouvě, kterou jste nikdy nepodepsal

mzxy*
hodnocení

0x

ale smlouvu jste uzavíral Vy sám, telefonicky, elktonicky nebo ústně, tak se ptejte sám sebe na čem jste se s prodejcem domluvil, a když si to nepamatujete tak mu zavolejte, pochybuji že někdo pošle 70 tisíc korun neznámému člověku bez předchozí domluvy, od smlouvy o smlouivě odstupte, požadujte vrácení peněz, pokud měl prodejce nějaké náklady, tak mu je prostě uhradíte...

buss
hodnocení

0x

Proč jsou někteří lidi ... takoví? Dát peníze bez řáádné smlouvy? Budete se teď hádat když nebude prodejce férový? Záloha je vratná?

Vypadá to,že bazaristu pěkně zasponzoroval!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]