Nejste přihlášen/a.
Fuj, se ctyrkolkou do lesa jede leda ten, co mu vůbec nezáleží na přírodě. To vám nestačí asfaltky?
Kdyz za ctyrkolnu date vlek, na nej motorovou pilu a sekeru a pojedete si do vlastniho lesa na drevo (pres les cizi), tak samozrejme muzete. Jak je to ale s "kroseinim" po lesnich cestach, to netusim. Nismene po polnich cestach asi muzete
doplněno 10.07.15 17:19: Jsou situace, kdy je mozne do lesa se 4 kolkou vjet. A to je ta prace v lese. Jinak jen tak si zaradit povoleno neni.Pokud jde o jízdu mimo silnici, tak můžeš jezdit po vlastním, případně pronajatém, pozemku. Do lesa je obvykle zákaz vjezdu a polní cesty mají také své majitele.
Přesně tak, jak píše Ladin. Docela jezdím na kole po lesích a téměř všude je zákaz vjezdu všech mororových vozidel. Nehledě na to, že obyčejně tam bývá závora. Každý dopravní prostředek má podle mě své místo. A čtyřkolky podle mě patří na soukromý pozemek, kde je vybudovaná dráha, a tam se fandové takové zábavy mohou dosyta vyřádit (něco jako motokros). Prostě každá činnost má svoje vhodné místo. Homologovaná čtyřkolka může samozřejmě do do normálního provozu.
Ale ta 4kolka je též vozidlo, tak jaký rozdíl pro moto, auto? Tudíž NE. O lesích je spec zákon.
doplněno 10.07.15 10:11:ju matné tušení je coo? ... takže i prohánění se po polních cestách mezi polnostmi jest nedovoleno, ale kde není žalobce ani soudce se to neřeší... Blbost, jsou to prostě komunikace a pokud není zákaz, klidně jezděte. Kategorie komunikací jsou v zákoně o poz. komunikacích. Takže policista vás tam zastaví řka: mám matné tušení, že se zde nesmí jezdit a ukládám vám pokutu ...Takže netušit, načíst.
doplněno 12.07.15 19:57:Vy co píšete, že se nesmí na polní cestu, můžete uvést, co to zakazuje? Rád bych si v tom početl, abych se nedejbože nedopouštěl zločinu!
Tak to dělejte jako všichni. Brýle, šátek přes obličej, zakrýt značku a hurá do terénu. Před dvěma lety jsem těch výtečníků potkala asi dvacet. Lesní cesta, ptáci zpívali, všude klídek, ... a když přejeli (včetně malých dětí-už si zaučují další generaci), oklepala jsem většinu bahna z kalhot a vydala se šťastně k domovu. Čtyřkolka je skvělá věc, ale právě že není moc možností, kde se s ní vyřádit. Jen naložit a vyrazit na místa k tomu určená, nebo ... Mona
NE.
Na polní a lesní cesty nesmíš ze zákona, tj. na vjezdu ani nemusí být zákaz vjezdu.
Spousta lidí tam jezdí "zablbnout si" a prochází jim to - špatně se chytaj, poldové s autem nemají moc šanci honit je přes louku a skrz les.. Jako pracovní stroj ano, ale na blbnutí bych je tvrdě trestal a z lesa vypráskal pendrekem. Na řádění jsou jiné možnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.