Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda způsobená golfovým vozíkem

Od: terra odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám trochu specifický dotaz. Omylem jsem způsobila škodu golfovým vozíkem zahraničnímu klientovi v kempu kde jsem na brigádě. Jedná se o trhlinu cca 10 cm na nosné noze stanového altánu. Nemám řidičský průkaz, ale zaměstnavatel mě ubezpečil, že to nevadí, že není nutný, protože je to jednoduché. Bohužel jsem netušila ani mě nenapadlo se předem zeptat, že golfový vozík ani kemp nemá žádné pojištění v případě podobné nehody. Nyní po mě chtějí 12 tisíc. Jsem tam na brigádě de facto na černo, nemám žádnou smlouvu.

Jsem na vážkách jak se zachovat.

Budu vděčná za každý názor.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vklus
hodnocení

0x

Zdrhej. Tolik tam nejspíš ani nevyděláš ne? Samozřejmě tvoje chyba, ale pokud děláš navíc na černo tak bych se na to vybobkoval.

sebod*

vklus.Jestli dělá na černo nebo ne, to nemusí poškozeného vůbec zajímat. Bude to po ní chtít třeba soudně. Mě se však nezdá výše škody - 12.000,- Kč a díra 10 cm?

vklus

A jak poškozený dokáže, že to byla ona pokud vše zapře a nebudou svědci? Smlouvu neměla takže tam nemusela být.

mire*
hodnocení

0x

Nemáš nějakou pojistku, která má pojištění "občanské odpovědnosti"? Bývá to u různých pojistek jako doplňkové pojištění.

hubas*

Vůbec bych se s takovým "zaměstnavatelem/nezaměstnavatelem" nebavil. Pochybení je na jeho straně-nebyla jste řádně proškolena, jak takové zařízení používat. On v ruce nemá nic.

hodnocení

0x
Pokud je jízda s golfovým vozíkem Vaší přikázanou pracovní náplní, přes to, že nemáte řidičák, škoda půjde na vrub zaměstnavatele. Nesměl Vám vůbec povolit, natož přikázat jezdit.
Pokud jste jela svévolně, odpovídáte za škodu. Zaplaťte opravu trhliny.

Škodu zaplaťte pokud zaměstnavatel předloží smlouvu o tom, že tam brigádníčíte, vaši zdravotní prohlídku před nástupem brigády (nutná při řízení vozidla), školení bezpečnosti práce provedené před nástupem. Pokud z toho něco chybí, nemá nárok po Vás cokoliv vyžadovat.

humbucker*

Ahoj. Hejkale, jestli tam to děvče dělalo na černo, tak by, cokoliv se tam stalo, mělo jít za majitelem či nájemcem kempu. Ona tam přece papírově vůbec nebyla. Smlouvu o ubytování má přece zákazník turista s kempem. Vlastně taky možná?

hodnocení

0x

pokud nejste nějak do rodiny s majitelem,nebo jiném pro Vás důležitém vztahu tak bych to neřešil-majitel Vás zaměstnáním na černo/jak píšete/ve snaze ušetřit s tímto mohl počítat a případného postihu bych se z jeho strany neobával/myslím policie a soud/,protože by sám dostal velký finanční postih za tu brigádu na černo,kdyby to oznámil takže akorát škodu zaplatí potichu z peněz které by Vám pak dal a Vy nedostanete od něho tudíž nic ,navíc i kdyby byl nakrásně pojištěný tak pojištovna by nic nevyplatila protože jste černý brigádník,,,,bohužel i takové věci se v životě stávají a ať je to poučení pro Vás,že černota se nemusí někdy vyplatit...

terra
hodnocení

Moc díky všem za odpovědi, pomohlo mi mít názor někoho nezúčastněného. Práce je pro kamarádku a jejího manžela, takže proto na černo a nechce se mi je úplně odstřihnout. Požadovaná cena je podle mě každopádně přemrštěná. Poškozený je totiž z Dánska a chce se na tom evidentně napakovat, že bude třeba vyměnit plachtu atd. Kemp se bojí, že když ho pošlou někam udělá jim peklo na internetu v recenzích a poškodí si dobré jméno.

No, podařilo se mi nabořit toho pravého, oni hřešili na to že v minulosti se s tím člověkem vždy nějak dohodli, tenhle ale není moc přístupný diskuzi.

Ještě se to řeší, snad se podaří stáhnout alespoň cenu na nějakou přiměřenou částku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]