Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když jedu se svojí Felicií, tak slyším takové "suštění". Jako kdybych tahal pod autem nějakejnějaký malý plíšek. Nedělá to pořád, jen občas. Slyším to, když mám otevřené okýnko a jedu po hlavní. A ještě bych k tomu řekl, že to dělá po výměně spojky. Nenapadá mě, co to může být...
Dobrý den rádci,
konečně jsem přišel na to, co to dělá. Je to táhlo řadící páky. Když se vymění spojka, musí se to táhlo nějak nastavit? Když jsem lehl pod auto a prstem to táhlo stlačil, tak tam byla docela velká vůle. Myslím tím tu část táhla, co je "pod řadící pákou".
Když to začlo po výměně spojky máš správně nastavrné lanko?..aby to nebylo neustále v mírném prokluzu
fíku, lanko je jen na nastavení polohy pedálu . U Felicií a Favoritů to tak prostě je. Na pedálu je pružina, která pedál tlačí na podlahu a mírně tak opírá ložisko o přítlačák a tak se ložisko stále točí a na systému lanka a pák pedálu a spojky není vůle. Samotné silné prošlápnutí pak spojku vypíná či dává do prokluzu, ale pružina na pedálu není tak silná, byť pedál stláčí...ale jen k vůli automatické vymezení vůle. Seřizování je tedy jen a jen na výšku pedálu a kdyby byl pedál moc nahoře, tak noha díky tomu spojku prošlapuje více a mohou se poničit jazyky přítlačáku, proto ta výška +/- 3 - 5mm s brzdou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.