Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Asi pred dvema dny se mi zacal pri rozjezdech a v levotocivych zatackach objevovat tukajici kovovy zvuk. Mohl by to byt homokineticky kloub nebo jiny problem. Dekuji.
Ano, s velkou pravdepodobnosti to bude homokineticky kloub. Ale muze to byt i jina cast zaveseni. Stoprocentni odpoved vam takhle pres net nidko neda.
Chce to dalsi zjistovani primo na aute nebo navstevu servisu.
no když jsem si jednou nechal ve značkovém servisu vyměnit na Pašíku ochrannou manžetu LP kola, po hodině jízdy mi to také ťukalo a cinkalo, při zatáčení vlevo , byl to nedotažený a následně uvolněný šroub, upevňující plechový kryt brzdového kotouče...uvolnil se se a občas se opíral o brzdový kotouč...a následně jsem také zjistil, že zručný mechanik při výměně manžety demontoval jedno hliníkové rameno tak, že na něj divoce mlátil kladivem, kdyby jste viděli ty jizvy v kovu...a to vše za několi, tis. Kč...byl to TUKAS Praha, mají sice otevřeno i o víkendech, ale ta cena za opravu zdaleka neodpovídala kvalitě...no a teď čekám, kdy začne klepat to rameno, na konci jsou nalisovány čepy, mlácení kladivem je prvním krůčkem k tomu, aby se v nich vytvořila dostatečná vůle...Nebude to i Váš případ?
Zkuste to přistavit do toho Tukasu-Praha, jsou tam odborníci...
Má zkušenost z homokineťákem na passatu je taková: začalo to lehce poťukávat hlavně při parkování nebo při jiných manévrech kdy jsem potřeboval naplno točit koly. Při mírných zatáčkách a jízdě rovně, ani ťuk. Můj mechanik byl jak na ... mimo republiku a já jezdit musel. Den ode dne to byl zvuk horší jako když mlátíš majzlem po litině. Když jsem už konečně auto přepravoval na servis tak se to rozstřelilo úplně. Naštěstí to nechytlo poloosu, což hrozí. Homokyneťák mě stál 800,- na B6. Poloosa je o pár tisíc dražší, tak raději neriskovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.