Nejste přihlášen/a.
Máme velké dilema o platnosti zvýšené rychlosti na křížení (připojování) ulice Novopacké (propojka ke komunikaci R10) a ulice Kbelské. Od křižovatky s ulicí Kolbenovou platí povolená rychlost 80 km/hod. Po cca 1 km jízdy do kopce se zprava napojuje ulice Novopacká dvěma jízdními pruhy. Následně je pak toto křížení doplněno odjezdovým pruhem do ulice Mladoboleslavské. Mezi křížením s Novopackou a Mladoboleslavskou je pravý jízdní pruh oddělen širokou podélnou přerušovanou čárou. Další značka povolující rychlost 80 km/hod je až po oddělení pruhu do Mladoboleslavské.
Můj dotaz zní: Platí maximální rychlost 80 km/hod po celou dobu jízdy po Kolbenově (směrem z Prahy)? Pokud ne, odkud přesně mohu jet pouze 50 km/hod? U tohoto křížení mi totiž není jasná hranice křižovatky. Navíc jsem přesvědčen, že pokud bych musel tak radikálně snížit rychlost, je tento úsek krajně nebezpečný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.