Nejste přihlášen/a.
Začneme sloganem.1000 W to je pane síla!(Power).
Vše je trochu jinak,jak v každé reklamě.Podívejme se na tyto reproduktory reálně.O hudebním výkonu při přehrávání hudby tu samozřejmě není řečeno nic.Nejdůležitější pro vyzařování hudebního výkonu je rozhodující velikost membrány. 26x 16 cm je slušný rozměr,ale pro vyzařování hudebního výkonu na basech přenosem frekvenčního pásma 20 - 100 Hz je to málo.Útlum v tomto pásmu bude nejméně 10 dB.V pásmu 100 Hz - 10 kHz to bude jistě slušné.Tady se projeví vysoká charakteristická citlivost
92 dB,uvědomme si,že každých 3 dB navíc je zvýšení akustického výkonu dvakrát.Výšky zabezpečuje tlakový výškový systém,upevněný v centru basáku.
Ještě se vrátím k udanému výkonu 1000 W respektivě 500 W.Tento údaj je označován jako přebuditelnost,to znamená,že takový výkon do cívky by ho mohl zničit ,respektivě,který vydrží.
Celkově se dá říci,že nabízená cena za pár,kolem 800 Kč není špatná.Sám bych tyto reproduktory asi koupil.
JABRAKA
Nikdy,to radeji kup pioneer nebo JbL co maj napsano 180W a budou hrat mnohem lip nez tyhle 1000! Kdyby ty ovaly mely 1000 W tak by staly desitky tisic.
Ještě k těm starým reproduktorům - do toho bych se moc nehrnul. Uvědomte si že reproduktor, resp. membrána, je dost zatěžovaná. Každý reprák po určité době začne chrchlat, kór autoreproduktory. Jsou hodně namáhaný a i díry v silnici jim přidávají. Já jsem zvolil jinačí cestu a vyplatí se. Mám 4x35W rádio a na každým kanálu mám v součtu 5 reproduktorů v součtu asi 200W.
Možná že řeknete že 200W reprosoustava na 35W z rádia je moc, ale je to stoprocentní cesta k tomu aby repráky nezačali chrchlat. Tím že je to na kanál naddimenzované nejsou repráky tak zatížené a to není vše. Uvědomte si že ne výkon reproduktoru nedělá dobrý a výrazný zvuk, je to totiž plocha membrány. Tedy mimo výšky. Basy a středy dělá velikost membrány. Tu jsem zkompenzoval množstvím reproduktorů. V konci to znamená že i Noname repráky vydrží a zkreslení zvuku je taky menší.
Mám doma jeden 520W Subwoofer reprák - 36 cm membrána a je to nějakej kolos, nemám nic čím bych ho zatížil na maximum. Údaj 1000Watt je blbost a je to součet všech reproduktorů v těch vajíčkách, a je to jakýsi pomyslný výkon. Kdyby tam byla kilowata tak by to bylo opravdu slušný topení
4x35W je 140W, to znamená že v tom malým prostoru v autě, asi 4-5m2 se to nedá na plný koule vydržet. Navíc namám potřebu tam montovat sabwoofer a tím pádem ani zesilovač.Má to basů na rozdávání a kvalitních. Subwoofery s bassreflexem nemají tvrdé basy, Takže místu Bum slyšíte Buuuuuuuuuuum, a je to totálně zkreslený. Mně to vydá jednu ranu ale ta vyráží dech
A to mám jen 100W středobas a výškáč SONY + 100W reprobedny z kauflandu 1Basák, 1střed a 1výškáč.
Mno jednu nevýhodu to má, nepopírám - zabere to dost místa.
Ahoj,
jak vidím,jsi trošku znalec a rpzumný člověk. Hodlám dát VW Golf IV k autorádiu Pioneer DEH-2000MPB www.carhifi.prode/... nové reproduktory jak do předních,tak i zadních dveří. Jen nevím,které vhodné zvolit za nějakou rozumnou cenu a navíc,aby to šlapalo tak,jak má. Aby byl dobrý zvuk a repro nechrochtali,nebo abych je nějak neodpálil. Nejsem odborník,tak se omlouvám za možn á hloupý dotaz. Prosím o odpověď spíše na mail: Lyam.jr@centrum.cz Díky moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.