Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření PČR

Od: ales111 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, dnes se mi stala taková nepříjemná věc. Při cestě domů se na mě v jedné vesnici lepil frajer v audině. Za vesnicí je dlouhá rovinka tak sem tomu přišlápnul abych ujel audině. Vím byla to chyba nechal sem se vyprovokovat jak malej.

Na konci rovinky je křižovatka respektivě odbočka kam sem se chystal odbočovat a hned vedle je jakoby lehce pod úrovní silnice odstavné parkoviště a tam u kamionu stály dva policejní vozy. Jeden svítil. Při zbystření sem to zadupl, ale vím, že sem to brzdil ze 140km/h. Jen se ptám je možné, že ve vozidle byl radar? Po změření by mě zastavili nebo ne?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vasuta
hodnocení

1x

Zdravím,možné to je,každopádně bych řekl že se spíš zajímali o kamion než o vás..pač při měření obvykle staví,a při té rychlosti by se možná i za vámi rozjeli :):D takže bych to neřešil,max přijde obálka :))

hodnocení

1x
Kdyz se nekdo lepi (vetsinou borecek ve stare audi nebo bawu , auto huli jak kdyby zral olej) tak v klidecku mu uhnu at jede a mam klid. Jednou v hustem snezeni jsem takto poustel dodavku a za 5km byla zaborena v prikope :) a ja se jen smal a borecek jiz obvolaval kamarady. Nenech se provolat priste za to muzes prijit o papiry.

trumf
hodnocení

0x

Já překročil rychlost o 30km/h (jel jsem 123km/h, ale zjistil jsem to až s fotky za 2 měsíce).

Zastravit vás nemusí, ale změřit klidně mohou.

mzxy*
hodnocení

0x

kup si take audinu a začni jezdit plynule a slušně, podle předpisů

stirecek*
hodnocení

0x

Když se na mě někdo lepí, tak se mu nesnažím ujet, ale naopak plynule zpomalím. Někdy to zabere :) Jednou se mi však stalo, že mě v obci dojel favorit a v něm dvě holky. A to jsem jel šedesát. Za obcí jsem přidal na 90 100 110 a pořád za mnou. Zpomalil jsem na 60 a furt jsem ji měl na kufru, přitom mohla pohodlně předjet ale nejspíš nechtěla, s kamarádkou si ukazovaly nehty, pak něco v mobilu, no fakt jsem měl strach, že mě naboří, tak jsem opět přidal ale ona mě zas dojela. Už jsem chtěl zastavit, ale uviděl jsem na silnici pěknou díru a těsně před ní jsem hodil vývrtku. Samozřejmě do ní vletěla :) Nevím co se stalo, v zrcátku mi zmizela, jela pak krokem :):)

asd1

Nevést do díry je srovnatelný s "jednim Trpišem" . Měl jsi zastavit a vysvětli že na zadek se nelepí, když dojde na brzdy tak je v kufru a zkazí den oběma. Na díru je slušnost naopak navést lepicze tak aby jí nevymetl.

Tazatel - pokud stály dvě auta u kamionu tak na tebe na 99% nezměřili. Příště zachovej klid, lepiczovi blikni brzdama (bez brzdění), pokud to nepomůže tak zpomaluj. Kalit to s lepiczem na zadku výrazně zvyšuje riziko nehody - jedeš rychle a pokud ti při náhlém manévru lepič drcne do zadku tak tě roztočí a ztratíš kontrolu nad autem. Lepší nechat ho jet ať se vybourá sám...

PS admin, lepicze to vyhodocuje jako zakázané slovo piczo, si to trochu urovnejte...

stirecek*
Kolego Trpis brzdil úmyslně. Ja jsem ji přece navedl mimo díru tím ze jsem ji objel. To byl její problém, že do ní najela. Kdyby dodržovala předpisy a bezpečnou vzdálenost, tak by ji v pohodě objela. Ale jet za autem tři metry v devadesáti zdravý člověk neudělá.
asd1

uviděl jsem na silnici pěknou díru a těsně před ní jsem hodil vývrtku

ano T. brzdil úmyslně. Stejně tak ty jsi jí úmyslně navedl na díru. Tos jí to ale nandal, dobře jí tak. Nevidim rozdíl.

Kdybys za T. dodržoval bezpečnou vzdálenost, tak bys taky bezpečně zastavil a neopřel se mu o kufr...

Lepit se je špatně, ale dát to lepení sežrat (vybržděním, navedením na díru) je ještě horší - to už je akce která přímo ohrožuje. Malý odstup ohrozí až když se bude brzdit.

stirecek*
Kolego T nejdřív předjel auto, soupl se před něho a intenzivně bezdůvodně brzdil. Ja jsem nikoho nikam nenavedl. Řidič má jet tak, aby stihl zastavit na vzdálenost na kterou má rozhled. Ale tohle nikdo nedodržuje, proto je tolik mrtvých na silnicích. V Německu se tohle tvrdě trestá. Co kdybych musel náhle zabrzdit treba kvůli zajíce? Chtěl jsem brzdit i před tou dírou, ale ta bláznivá baba by me vletela do auta a mohla nás zabít. Auto dostane smyk a válíš se po střeše ani nevíš jak. Na hrubý pytel hrubá záplata. Mohla me několikrát předjet, ale proč nechtěla? V obci měla nejmíň 80kdyz me tak rychle dojela. Proč pak jela dva metry za mnou, kdyz měla prostor na předjetí?

ales111
hodnocení

Jen jeste dodam, ze policiste byly v aute. Tak porad premyslim zda mohli merit z auta. Budu se modlit aby my nic neprislo. Vetsinou tyhle rychliky nechavam taky jet, ale ted nevim co se stalo, ze sem se nechal vyprovokovat.
mzxy*

měl bys jít na psychotesty, hned dnes, příště ti v hlavě opet jebne a někoho zabiješ

danys*
Přesně tak, skoč si na psychotesty. Pokud bys nebyl totální duťák, tak jedeš předpisově a alespoň spěchajícího řidiče kapku pozdržíš..

buss
hodnocení

0x

Jak zde někdo může vědět, zda měřili? Ptejte se věštkyně. Klidně tam mohl radar být... a nemuseli měřit. Můžete se se jít zeptat, nebo čekat.

trtr

Zdravím, mě se to také stalo a ne jednou, ale většinou to dělají kamioňáci. Mít kamion cca 3 metry od kufru mimo obec, není žádný med. A co chcete dělat? Brzdit jen probliknutím? Vždyť to ani nevidí, když je tak blízko. Pokud přibrzdíte opravdu, tak Vás minimálně 12 t pěkně načechrá, když na to šlápnete a poletíte 100-110, tak porušíte předpis a stejně nevíte, zda tam ten blbec nemá odemčení omezovač třeba až do 150 km/h. A teď raďte odborníci. No samo sebou, že každý normální řidič se snaží vzdálenost mezi vozidlem obnovit a kdyžtak dát výstrahu směrovkami, aby předjel. Další výjimka je, když někdo čaruje při předjíždění a vy jako ohrožený na to třeba šlápnete nebo dáte brzdu, abyste se z té situace dostal (takové kritické řešení už ale má oporu v zákoně). Ale to už je jiná pohádka.

haslamasla

Dobrá rada! *palec* "Dobrý den, včera jsem kolem vašeho auta jel 140km/h, změřili jste mě?" Pane Buss, vy byste si měl občas přivázat ruce k pasu, abyste zde takové krávoviny nepsal!

asd1

Akorát že Buss má pravdu. Když je nervózní jestli se přestupek řeší nebo ne, tak stačí zajít na úřad a zeptat se. Dozví se jestli je na něj řízení nebo ne a nebude trpět v nejistotě... ;)

stirecek*
A může se rovnou přiznat a zaplatit, aby tam nemusel jít dvakrát :)
asd1

jj, je tu ta možnost, že díky dotazu úředník začne přehrabovat kupu nevyřízených přestupků a až zespoda to vytáhne "a hele našel jsem to, bylo to zapadlé až dole" :-D

hodnocení

0x

Aleši, proč jste chtěl ujet Audině? Jako z frajeřiny?

Musíte si 10 měsíců počkat, zdali něco nepřijde. Nikdo neví, zda tam měřili, do té doby se nenechte zlákat k podobné hlouposti..

jarda1*
hodnocení

0x
Kdybyste měl vybavené vozidlo, víte hned jestli měřili nebo ne :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]