Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před cca měsícem jsem prodával motor z bouraného vozu. Bouračka se motoru nijak nedotkla a motor byl řádně servisovaný a vím, že byl ve stoprocentní kondici (kamarád je automechanik a s vozem jsem k němu jezdil). Až do bouračky motor běžel naprosto v pořádku po té jsem ho vyndal na prodej - nemělo smysl opravovat. Shodou okolností jsem boural když jsem jel od něj z běžného servisu. Motor jsem zainzeroval na prodej a přijel si pro něj kupující. S tím, že chce podepsat papír ve kterém stojí:
moje jméno a adresa, a text: Tímto podpisem ztvrzuji, že motor je v naprostém pořádku, běží jak má, nepřehřívá se a není zadřený. A pokud to tak není tak jsem ochoten vrátit peníze... a můj podpis..
nic víc ve smlouvě neleží
Kupující se mi však ozval, že motor nainstaloval do svého vozu (prý ho chce do závodního speciálu na drift) a motor je přidřený na klice a vaří a že chce buď poslat peníze na opravu motoru a nebo úplné vrácení částky. Jsem stoprocentně přesvědčen, že zkouší získat peníze reklamací a vrátit jiný motor který je poškozený (uhoněný) amatérskými závody a nebo zničil stávající motor. Nejsem ochotný mu cokoli vracet a jsem přesvědčený o tom, že je podvodník.
Dnes mi odeslal email, že v pondělí jde podat trestné oznámení.
Jak velké mám šance u soudu uspět? Popř. jak tomu předejít?
mnohokrát děkuji
Trestní oznámení podat může pro podvod. Vhodnější bude vyčkat, co kupec udělá a nepředbíhat událostem. Nicméně dohoda je nejsnažší a nejlevnější cesta. Myslím, že na to bude polie slyšet a jistě se zajímat o původ motoru, resp. co se stalo s tím původním autem. Jinak motor se snad pozná také podle čísla, ne?
Motor se pozná podle čísla, avšak ve voze nebyl původní motor jeho číslo neznám a kupní smlouva ho neobsahuje...
Řekl bych, že je jisté, že trestní oznámení podá, když mi to dnes psal. Proto bych mu rád napsal email, v kterém se opřu o právní legislativy a rozmluvím mu trestní oznámení. Dle mého názoru to není schopný u soudu vyhrát. Je to mladý kluk (odhadem 20 let)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.