Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě a reklamace použitého motoru

Od: indy* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

před cca měsícem jsem prodával motor z bouraného vozu. Bouračka se motoru nijak nedotkla a motor byl řádně servisovaný a vím, že byl ve stoprocentní kondici (kamarád je automechanik a s vozem jsem k němu jezdil). Až do bouračky motor běžel naprosto v pořádku po té jsem ho vyndal na prodej - nemělo smysl opravovat. Shodou okolností jsem boural když jsem jel od něj z běžného servisu. Motor jsem zainzeroval na prodej a přijel si pro něj kupující. S tím, že chce podepsat papír ve kterém stojí:

moje jméno a adresa, a text: Tímto podpisem ztvrzuji, že motor je v naprostém pořádku, běží jak má, nepřehřívá se a není zadřený. A pokud to tak není tak jsem ochoten vrátit peníze... a můj podpis..

nic víc ve smlouvě neleží

Kupující se mi však ozval, že motor nainstaloval do svého vozu (prý ho chce do závodního speciálu na drift) a motor je přidřený na klice a vaří a že chce buď poslat peníze na opravu motoru a nebo úplné vrácení částky. Jsem stoprocentně přesvědčen, že zkouší získat peníze reklamací a vrátit jiný motor který je poškozený (uhoněný) amatérskými závody a nebo zničil stávající motor. Nejsem ochotný mu cokoli vracet a jsem přesvědčený o tom, že je podvodník.

Dnes mi odeslal email, že v pondělí jde podat trestné oznámení.

Jak velké mám šance u soudu uspět? Popř. jak tomu předejít?

mnohokrát děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x
Policie ho posle nekam, mate spolu smlouvu takze by na vas musel podat zalobu, dukazni bremeno je na nem, takze by musel zaplatit znalecky posudek (5-25.000,-) ktery vsak nerekne, jestli to zpusobil on, nebo uz to tak koupil. Uz jen ta smlouva znaci, ze je amater, pokud i v rizeni, tak bych se nedivil tomu, ze si to udelal sam. Na druhou stranu Vase hloupost, ze jste neco takoveho podepsal. Sanci ma tak 50:50 za sebe bych rekl spis 30:70 ale zname jen malo info a jen od vas...
doplněno 04.07.15 16:52: Navic bych mu rekl, ze podam trestni oznameni ja na nej, jelikoz mam podezreni na podvod, protoze si myslim, ze motor znicil budto on nebo ten co mu ho tam daval a nebo se snazi reklamovat jiny. :)
doplněno 04.07.15 16:52: Souhlas s bambulou.

bambula*
hodnocení

1x

S takovou smlouvou jste jej měl poslat do značkového servisu na koupi nového motoru

ie
hodnocení

0x

Trestní oznámení podat může pro podvod. Vhodnější bude vyčkat, co kupec udělá a nepředbíhat událostem. Nicméně dohoda je nejsnažší a nejlevnější cesta. Myslím, že na to bude polie slyšet a jistě se zajímat o původ motoru, resp. co se stalo s tím původním autem. Jinak motor se snad pozná také podle čísla, ne?

indy*
hodnocení

Motor se pozná podle čísla, avšak ve voze nebyl původní motor jeho číslo neznám a kupní smlouva ho neobsahuje...

Řekl bych, že je jisté, že trestní oznámení podá, když mi to dnes psal. Proto bych mu rád napsal email, v kterém se opřu o právní legislativy a rozmluvím mu trestní oznámení. Dle mého názoru to není schopný u soudu vyhrát. Je to mladý kluk (odhadem 20 let)

petrka*

Prodáváte motor prakticky se zárukou a nenapíšete číslo motoru? Tak to je hodně divná smlouva. Klidně ať jde podat trestní oznámení. Vy jste motor neukradl, tak se nemáte čeho obávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]