Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění varovné nálepky na clonítku

Od: dex* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, jsem majitelem nového auta Š. Fabia a hned mě zarazilo, že na clonítku spolujezdce je varovná nálepka k airbagu a to hned dvakrát, z obou stran a podle všeho je nalepená či nažehlená tak, že nejde odstranit. Nezná někdo nějaký způsob, jak se nálepek šetrným způsobem zbavit? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Pokud Vás ta nálepka rozčiluje a nemůžete ji sundat,přelepte ji nějakou samolepku,která Vás nebude rozčilovat.

dex*
hodnocení

Podle všeho, to, že nejde nálepka normálně sundat je nějaké nařízení EU... Rád bych měl interiér čistý, bez rušivých elementů, což je u šedočerného interiéru s obrovskou zlutočervenou nálepkou trochu nehezké. Dle odpovědí ale předpokládám, že nikdo se sundáním zkušenost nemá. Děkuji.

liborf
hodnocení

1x

Zdravím, taky mě to štve. Elegantním, ale možná dražším řešením, je nákup nového stínítka z modelu pro Anglii, tedy pro auto s pravostranným řízením, protože u řidiče tato nálepka není.

liborf

no ještě jsem hledal a na škoda fóru to dělají za pomoci líhu, nechají to působit 20 minut a nálepku jde pak snadno odlepit.

forum.skodahome.cz/...Ă­-samolepek-ze-clony-spolujezdce

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tyto piktogramy se myslím obecně odstraňovat nesmí.

fantom*
Proč by se nemohli sundavat taky to sundávam tyhle varováni na nových autech a nikdo nic neříká
doplněno 05.07.15 12:26: nemyslím rovnou z výroby ale u koncového uživatele
ctenar*

Ty nalepky se nesmi sundavat, dokud se to nedostane z vyroby ke koncovemu uzivateli.

To upozorneni je tam proto, ze nekteri spojezdci (hlavne mladsi zeny), si davaji nohy na palubni desku a v pripade nehody a vystreleni airbagu se jim stane nebo z nasledujicich: zlomeni kotniku, kolen, kycle, lytkove kosti, propichnuti hrudniku lytkovou kosti, zlomeniny oblicejovych kosti po narazu do kolen, ...

trtr

*palec*, ještě by měl být piktogram o použití autosedačky na předním sedadle. Dále bych zavedl piktogram, že volant se nedrží jinde, než v poloze 3 a 9 (případně méně vhodně 2 a 10) hodin. Držení volantu nahoře jednou rukou či nějak zevnitř vede při nehodě k tomu, že ruku budete mít na padrť.

ctenar*

Dal bych bod za ten popis rukou na volantu (10 a 2 jen bez airbagu a bez posilovace rizeni).

Pri ruce na 12 a vystreleni airbagu dojde ke zlomenine zapesti a pak jeste nosu, az predlokti nebo ruka zasahne oblicej.

dex*
hodnocení

Tohle se týká tuším právě toho umístění autosedačky. No ale aby se nám taková informace dobře vštěpila do paměti, je na nažehlené fólii a nenašel jsem způsob, jak ji sundat. Kdyby byla jen na vnitřní straně clonítka, neřeknu, ale to už by vážně mohli na všechny mikrovlnné trouby dávat obřím písmem informaci: "nesušit kočky".

josef
hodnocení

0x
Stačí fén nebo horkovzdušná pistole. Jen opatrně s teplotou. Stačí jen trochu nahřát. Pak ideálně plastovou škrabkou sundat. Ta nic neponičí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]