Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naboural jsem auto s novým traktorem bez SPZ

Od: romannn odpovědí: 24 změna:

Dobrý den,

stala se mě nepříjemná záležitost.

Koupil jsem si nového traktora a stala se mi po třech bnech nehoda.

Nacoval jsem do auta.

U traktoru jsem měl zaplacené pov ručení a a mám nákupní fakturu a nový nezaregistrovaný techničák.

Prodejce mi nedal zelenou převozní značku.

Tato záležitost půjde ke správnímu řízení a nevím co teď mám dělat a co čekat.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicko*
hodnocení

3x

Správní orgán ocení váš přestupek podle zákona, pojišťovna uhradí škodu poškozenému a po vás bude nejspíš požadovat celou, případně částečnou sumu, kterou vyplatila.

doplněno 04.07.15 01:25:

Pro layborr: takže se v podstatě nic nestalo, maximálně správní orgán a hlavně pojišťovna dojdou ke shodnému závěru, že na vině je "objektivní příčina" a řidiči traktoru předají plaketu "Jezdím bez nehod"!

romannn
hodnocení

A proč když to mám pojištěné řádně na vin traktoru . Tak by to měla zaplatit pojišťovna ne..

Majitel jsem 3 dny a nebylo to kdy přihlásit

Co mě hrozí

Povinné máte, pokud není značka je na smlouvě a zelené kartě VIN. Nevidim důvod, proč by měla pojišťovna cokoli po Vás vymáhat. Normálně škodu zaplatí.

layborr*

cicko - proč nebude pojištovna plnit?

Pojištovna bude plnit a nebude nic chtít po pojistiteli - bylo zaplaceno a jen objektivní příčina nedovolila vůz zaregistrovat ,navíc je na registraci 10 dnů .,

doplněno 03.07.15 18:17:

plněním jsem myslel - že nebude pojištovna nic chtít po pojištěném viníkovi ,

proč to jde ke správnímu řízení - chrániči tu nehodu šetřili?

doplněno 03.07.15 18:27: Jízda bez našich RZ - Ve správním řízení hrozí sankce 5.000 – 10.000. Za spáchání tohoto přestupku se udělí i zákaz činnosti (řízení motorových vozidel), konkrétně na 6 měs. - 1 rok.Jízda bez převozek na tom bude obdobně .
doplněno 03.07.15 18:39:

Pokud to chrániči nešetřili tak se to správnímu řízení nedostane .

romannn
hodnocení

A jakou pokutu mi můžou udělit za to že jsem neměl registraci přitom traktor je vidět v evidenci policie akorát není přihlášený a v době nehody jsem bohužel neměl tu zelenou převozní značku, bohužel mi jí prodejce nedal

můžou mi vzít papíry?

romannn
hodnocení

Protože traktor není na mne přihlášený a neměl převozní zelenou kartu

romannn
hodnocení

no tak to nemám teda radost... dá se s tím něco dělat nebo je to marné .

stalo se to dneska a to je 3 dny co jsem to koupil. Traktor uplně nový.

Tuto pokutu musí udělit nebo může být úředník schovávějši.

romannn
hodnocení

Právě že to šetřili a nevěděli si s tim vůbec rady .

Pořád někam volali a nic nezjistili, tak to dali na správní řízení.

tak se může rozloučit asi s papírama.

trtr

Zdravím, největší chyba byla jízda bez RZ (i bez dočasné). Další věc co možná bude hrát roli je, je dosažené řidičské oprávnění. Neřídil jste to náhodou pouze s B-čkem (bez vleku)?

romannn
hodnocení

řidické oprávnění mám na : A, B,C,,E,T.

značku jsem od prodejce nedostal... jen velký techničák a fakturu

trtr

Zdravím, tak se asi nedá nic dělat, pouze uznat vinu, že bez značek na silnici nelez (nejezdi). A který prodejce, že nevystavuje značky?

mzxy*
hodnocení

0x
Dostenete zakaz rizeni na 6 mesicu, minimalne, 4 body a pokutu 25 tisic
layborrr

kdes přišels na ty body?

doplněno 03.07.15 18:55:

už vím - za tu zaviněnou nehodu ,že ,

jinak za jízdu bez RZ se body neodečítají .

romannn
hodnocení

o body mě nejde ,ale o papíry jo.

No tak to zase měsíc nebudu spát... a pak 6 měsíců na pracáku protože nevím co budu dělat když

to mám jako živnost

mzxy*
A to se vyplati, je nutne dostat hlupaky pryc ze silnic...na vasem miste bych se uz zacal ucit vyhlasky a zakony, ceka vas prezkouseni
romann*
Ty dokazes podporit...
Spis potrebuji poradit jak se z toho vykroutit. Jako ze mi nedali zelenej papir a dostat za nej 20 tis pokuty a na 6 mesicu papiry do cistirny je dost kruty.
danys*
Pokud jste věděl, že s tim budete jezdit, proč jste si netrval na papírové rz? Beztak to je taková fraška tyhle "RZ"

Á, další Mirek Dušín promluvil...Vy jste asi pan "Dokonalý" a neděláte chyby, že?

cicko*

Tak už to chodí, má-li být aspoň pár "dokonalých", musí být i stádo hlupáků, aby byl zřejmý rozdíl.

buss
hodnocení

0x

Nepište, že prodejce převozní značku nedal, vy jste si ji nevyžádal a odjel. Jednoduché, když nedáte, koupím jinde a naučit se s traktorem jezdit..

doplněno 03.07.15 22:30:

OK, ale řidičák byl za nějakou znalost ne? A řidič ví, tedy měl by vědět, že bez RZ, popř. převozní značky se nejezdíí! Jinak pyká, tedy za blbost se platí!

romann*
Ja kupuji neco jednou za xxx lét a nemuzu vedet ze nestaci faktura a velkY tp. Tak znalej nejsem a pocitac v v hlave nemám a po boji je kazdy chytry. Proto pisu o rady a ne kritiku

Romane a to nevíte jaké doklady musíte mít jako řidič a co k vozidlu? Zlobte se nebo ne,ale není o počítači v hlavě,ale o tom jak se kdo učil v autoškole!

luke18*
hodnocení

0x
www.resenipokut.cz
cicko*

K čemu ta zbytečná reklama? Jde vám o provizi nebo to je jen z hlouposti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]