Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškrábaná metalíza

Od: klabouch odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Prosím Vás, sice tu vidím pár stejných dotazů, ale odpovědi k tomu spíš laděné do "asi, možná, nejspíš". Rád bych si přečetl odpověď někoho s vlastní zkušeností. Tedy k věci: někdo mi škrábnul modrou metalízu na zadních dvěřích C4. Rýha je dlouhá, tenká, s bílým podkladem, není až do plechu. Víte někdo, jak ji spolehlivě zamaskovat? Opravdu prosím o radu jen zkušené v ostatních případech radši neodpovídejte. Děkuji za pochopení i za případné odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

2x

v servisní knížce a v zavazadlovém prostoru jsou papírové štítky s kódem barvy, metalíza + lak v malé lahvičce stojí necelé dvě stovky a namíchají se podle kódu

rozžvýkanou zápalkou připomínající hodně jemný štěteček jsem postupně vyplnil ryhu metalickou barvou, na kterou jsem jemným měkkým štětečkem nanesl lak

štěteček který je součástí víčka lahvičky je tvrdý a nedá se použít

barva se dá naředit nitroředidlem

to je osobní zkušenost, pokud se Vám tředou ruce pověřtě někoho jiného nebo to dejte do lakovny za 3500,. Kč stříknout celé

fantom*
hodnocení

0x
Leštenka nebo si nechat v lakovně namíchat barvu existuje ještě prý nějaká tužka na škrábance

tiffany*
hodnocení

0x

Mně takové rýhy (třeba na zpětném zrcátku, hlubší, ale ne do plechu) "rozleštili" v servisu, mám ale stříbrnou metalízu, modrá možná bude složitější. Ale za zeptání to myslím stojí.

mopet*
hodnocení

0x
Pokud je to až do bílá tak ti rozlestit nepůjde. Takže bych ti řešil tak že bych si zajel někde kde michaji laky ( nejspis nějaká autolakovna) tam si nechat namichat barvu přesně podle barvy auta ( ne podle čísla na autě ale podle takových těch barevných listecku) sluníčko už za rok mění barvu auta. A po aplikaci se na metalizu dává nějaký tvrdý bezbarvy lak a rozlestit.
No ale stejně bych postup konzultoval v te autolakovne kde se bude míchat ta barva

plavest*
hodnocení

0x

Já dala auto do servisu, kde tohle dělají. Nebyla jsem u toho,ale prý plech nahřívají a metalízu rozleští. Stálo to málo, předtím ještě auto důkladně umyjí a to umytí stálo víc než rozleštění rýh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]