Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě a přepis přes 2 osoby

Od: pajaspaja odpovědí: 13 změna:
Dobrý den mám otázku na kterou jsem nenašel nikde odpověď. Před pár dny jsem byl s kamarádem koupit skútr od jedné pani. Kupoval to kamarád a ja byl jen jeho odvoz. Doklady zapomněl tak jsem paní dal svůj OP a podepsal kupní smlouvu. Paní to šla odhlásit a nahlasila mě tam jako kupujícího. No a chci se zeptat stačí když s tým kamaradem napíšu novou kupní smlouvu a on zajde i s tou mojí co mám s tou paní a s tou co mam sní kupní smlouvou to přihlásit na sebe? A ještě jedna otázka co když sním napíšu kupni smlouvu a on to nezajde přihlásit. Budou mě hrotiz nějaké sankce? Není to jako kamarád, ale přítel od sestry mojí přítelkyně a není moc spolehlivý. Díky moc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pajaspaja
hodnocení

Pardon za chyby. Píšu to přes mobil a netuším jak to už opravit.
pajaspaja
hodnocení

Pisu vam na skype

hodnocení

0x

Ale to tak určitě nebylo, nebo to bylo loni a dneska to již nenapravíte...

Máte před sebou techničáky?

doplněno 30.06.15 20:39:

Takto se převody již od 1.1.2015 nedělají.

Vy jí musíte dát ověřenou plnou moc, ona dojde na registr, kde předloží doklad o evidenční kontrole, oba techničáky, žádost, zelenou kartu...

doplněno 30.06.15 20:59:

Jse mimo, omlouvám se, ale fakt nevíte jak se to udělá. Vezměte telefon a kontaktujte tu paní...

Takto se převody nedělají...

doplněno 30.06.15 21:22:

Pajo, zde to nevyřešíme, páč je třeba debata on line.

Dejte si do vyhledávače milan.cukrar a nejděte mne on line..

pajaspaja
hodnocení

Kupovali jsem to minulý pátek a paní nám říkala, že to zajde se odhlásit v pondělí. Tak že předpokládám že už to má a že poslala technické průkazy tomu kamarádovi poštou. Tak se ptám co se má udělat a co se stane kdy by se to neudělalo. Omlouvám se. Nemam s tým žádnou zkušenost a nechci se dostat do nějakých problémů.
pajaspaja
hodnocení

Vím že to ted budu vypadat jak blb, ale už netuším jestli jsem ji nahodou nepodepisoval i plnou moc. Nechal jsem to řešit toho kamarada a ja to pak jen podepsal. Vím jistě že jsem podepisoval kupní smlouvu a ještě jeden papír. A jestli říkáte že musí být ověřená plná moc tak tým pádem to nemůže paní odhlásit s tým že jsem to kupoval já?
mzxy*

žádné odhlašování zákon nezná, pouze zápis nového vlastníka a provozovatele

pokud je k motocyklu registrovaná paní, zapíše se nový vlastník na úřadu v jehož správním obvodu má paní trvalý pobyt

pajaspaja
hodnocení

No a řekněme, že paní měla evidenčku a tím že ma ofoceny můj občanský průkaz a podpis na tom tak si to umí ověřit i bez mojí přítomnosti a prostě to na mě odhlasila. Bude stačit když s tým kamarádem napíšu mezi sebou kupní smlouvu a už to nebude moje starost? Nebo musím jit někde na úřad a tam motorku přihlásit na sebe a pak to odhlásit na něho.
doplněno 30.06.15 21:00: Tak nemyslím ohlásila, ale zapsala jak píšete vy. Tak co mam dělat. Motorka není a nebude moje.
pajaspaja
hodnocení

Ja na tu paní nemám kontakt. No prostě když jsem to u ní na zahradě podepsal. Peníze si převzala a my motorku odvezli tak je pořád vlastnik ona? I když jsem ji podlepsal moji ofocenou občanku a tu kupní smlouvu?
mzxy*

kontakt je snad v kupní smlouvě

na kopii občanky nelze nic ověřit, protože se ověřuje podpis, osobním podepsáním před úřednicí nebo prohlášením že podpis je můj

pajaspaja
hodnocení

Jo samozřejmě. Ale kupní smlouvu ma ten muj kamarad i kontakt na tu paní. Nechal jsem mu ji u sebe, proto ze rikal ze to udělá podle toho tu novou kupní smlouvu. Me je jedno jak si to pak oni dva vyřeší mezi sebou. Prostě chci udelat jen to abych tam nebyl jako prostřední osoba. Tak jestli bude stačit napsat s tym kamaradem jen kupni smlouvu
mzxy*

jedině strojem času, vrátit se do minulosti a nebýt tam s kamarádem, nic neppodepisovat a nikomu nedávat kopii obřanky

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud jsi ten skutr přihlásil ihned na sebe a samozřejmě i pojistil,nic se neděje.Pokud ne,tak je vozidlo v polopřevodu a jak je známo,podle nového zákona je vyřazeno z provozu-.Další užívání je vyloučeno.

JABRAKA

layborrr

jabraka - v polopřevodu být nemůže ,od 1.1.2015 polopřevody neexistují , když ho kupoval minulý pátek, baba ho má pořád nahlášený na sebe páč od nového majitele nemá ověřenou plnou moc ,

v polopřevodu být může jen za předpokladu , že si ho baba koupila dříve než 1.1.2015 a nedohlásila na sebe .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]