Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme s přítelem problém. Má Hyundai Accent, denně cca 110km, kdysi dávno se objevilo v motoru škubání, když byl studený, nezahřátý, při malých rychlostech (do dvojky). Vyměnil rozvodové kabely od motoru (snad to popisuju dobře ) a byl klid - v servisu tehdy na nic nepřišli, sám musel zjistit, že to v nich jiskří - bylo to tím, že do servisu už dojel vždy se zahřátým motorem... nic neviděli. Dokonce tedy ani poté, co si tam auto chvíli nechali... No nevadí, jak říkám, chvíli byl klid. Nicméně teď se škubání vrátilo, tentokrát i při vysoké rychlosti (možná ale nižších otáčkách, při pětce cca 130km/h) a hlavní důvod - voda a vlhko. Na dálnici se strhla průtuž a v tu chvíli to začalo. Zkontrolovali jsme rozvody (ty vyměněné), nikde se nic neděje. Pak jsem koukala na jinou diskuzi, tam doporučovali zkontrolovat pojistky - taky jsme udělali a nic nevidíme (ale taky moc nevíme, co vidět máme :D ). Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Moc díky za jakýkoliv tip (se servisem je to totéž co prve - tam zrovna neleje, že...).
Máme Hyundai Lantru.Toto škubání znám. V servisu ale na nic nepřišli. Manžel si myslí ,že to dělal nekvalitní,nebo zvodnatělý benzin. Teď už čerpá jen tam ,kde mají odbyt. Zatím nám to neškube.
Dobrý den, mockrát díky - i to jsem se na jiných diskuzích dočetla, ale nezdá se mi to, protože tady rok a půl přítel tankuje stále u jedné pumpy a nikdy problém nebyl. Spíš to vypadá, že se někam dostala voda, ale to se nám právě zdá dost divné...
asi vas nepotesim...svagr levne a dobre koupil hiundai sonatu...jezdil 3mesice...pak to mesic takhle skubalo... a pak...po mesici trapení se mu potkali rozvody...ale nemusi to byt vas připad.,,.,.,.,jeho auto nebylo nove,a par majitelu vystridalo,nevim jak jste na tom vy
Moc děkuji za odpověď - promiňte, jsme oba fakt autoanalfabeti...co to je "potkaly se rozvody"? Dá se s tím něco dělat dopředu? Přítel koupil auto taky ojeté, ale toto se objevilo poprvé až po cca 2,5 letech našeho poměrně intenzivního používání, pak po výměně kabelů byl zase rok a kousek klid...
Zdravim. Vlastnim Lantru 1.8 benzín r.v. 1994 a mám taky obdobný problém a ten, že u mě motor po nastartování nejde do otáček, jakoby se dusí. Je zajímavé, že to dělá většinou jen když je auto na sluníčku, prostě to do něj pere. Jakmile ho párkrát protůruju už se to zdá být v pořádku. Jinak pak při jízdě žádné problémy nejsou. Jezdí pěkně.
Startuje to dobře, pokud mi to nechcípne. Podruhé to nastartovat už dá problém, ale svíčkama to nebude. Benzín tankuju jen snad u kvalitních benzínek. Zajímalo by mě taky, jak to myslel pán s tím potkáním rozvoďáku či co to
Předem dík za případnou radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.