Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda s propadlým řp

Od: jeliman* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat co hrozí za jízdu v automobilu,když mám propadlý řidičský průkaz,zjistil jsem to bohužel dnes,víkend na krku,mám někam jet a nevím jestli za to není nějaký veliký postih.Díky za případné odpovědi!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Snažil bych se jezdit tak, abych zbytečně neprovokoval a při případné běžné kontrole bych dělal překvapeného. Je to jen pár dní, tak by to mohlo projít. Ovšem záleží na konkrétním policistovi, jestli se třeba ráno pohádal s manželkou, dá Vám to náležitě sežrat.

doplněno 26.06.15 23:46:

Ovšem v případě nehody by to asi bylo dost zlé. Ani pojišťovna by se s Vámi asi vůbec nebavila.

vklus

No podle mě to tak jisté není. Ano pojišťovna se bude škubat, ale ta se škube pokaždé. Jde o to, že řidičák na danou skupinu jako takovou člověk má pořád. Jde jen čistě o kartičku, kterou se to prokazuje.

Řekl bych, že neplatnost dokladu nemá příčinnou souvislost s případnou nehodou. Není odebrán, je jen propadlý a je třeba vyžádat nový doklad bez nutnosti nějakých zkoušek...

Pojišťovny by s krácením plnění soudně neuspěly.

doplněno 27.06.15 14:35: Propadlý průkaz nevadí, v krajním případě doložíte výpis z karty řidiče. Důležité je, že máte řidičské oprávnění.
doplněno 28.06.15 18:55:

Ještě jsem to ověřoval u PČR - a je to dle mé poslední info - když je výpis z karty řidiče ok, nějaké propadnutí ŘP nemá nic s oprávněním společného! Max. pokuta za neplnění povinností.

Jako když vám přestane platit OP - to se pak jako stáváte bezdomovcem nebo jste se ztratil ze světa?

Jiná věc by byla neplatná - prošlá TK - to je o způsobilosti vozu - zde už by se nějaká ta srážka z případného plnění pojistné události dala udělat. Zpětně nikdo nezjistí, jestli bylo vozidlo dnes v totální škodě před nehodou způsobilé...

majsterjoe*

Ale to víš že to souvislost má. Pokud má neplatný ŘP nemá oprávnění k řízení vozidla a pojišťovně by se to velmi hodilo

dam®

ŘP je platný od do, pojišťovna nebude reflektovat na problém nehody s propadlým řp /zjednodušeně - v době neplatnosti řp nejste oprávněným uživatelem/. Jinak, pokud vás nechytnou, nic se neděje a jeho obnovení není žádný stres ani příliž časově náročná záležitost. Když jej nebudete mít zrovna u sebe - ani o něj nepříjdete...

hodnocení

1x

Otázka byla položena -JAKÝ JE POSTIH ZA JÍZDU S PROPADLÝM ŘP ! a ne o řešení přípa.nehody pojištovnou!

JInak Vy co tu tvrdíte že v tomto případu by pojištovny krátili či neplnily náhrady-doložte kdy,kde a jak se toto řešilo! Musela by se prokázat příčinná souvislost propadlý ŘP=příčina nehody a toto nikdo nedokáže prokázat,neboť nějakým starým datem na nějaké kartičce nikdo nepozbude znalosti a schopnosti atd pro řízení vozidla!

doplněno 28.06.15 17:32:

Jaraz-*palec*,teda až na DI ten již není.Ale všichni snad víme o co jde!

hodnocení

0x

Dobrý den, kdy vám propadl? K jakému datu přesně?

doplněno 26.06.15 17:32:

no tak se nezlobte - jen mne to zajímalo...

12bodu.cz/...

doplněno 26.06.15 18:01:

sazebník je v odkazu - většina policistů bude řešit domluvou, podruhé už pokuta od 500 do 2000

jeliman*
hodnocení

K 12. 6. 2015

repkin*
hodnocení

0x
Asi je jednodussi rict, ze jsem ho zapomel doma a zaplatit stovku pokutu na miste.

bambula*
hodnocení

0x

Přes počítač si policista zjistí, kdy byl řidičský průkaz vydán na jaké skupiny a jeho platnost

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, prostě a jednoduše, propadlý ŘP=ztráta "způsobilosti" k řízení vozidel a bez debat. Navíc flastr za to, že si jako občan neplníte povinnost, která je v zákonně uvedena stejně, jako v případě OP. Drsné, já vím, ale je to tak.

hodnocení

0x

před časem se tady někdo divil, že má skupinu T,když má ŘP B a tak mne napadlo,abych se podíval na svůj.Zjistil jsem, že je propadlý přesně rok a dva dny. Zašel jsem na dopravní ispektorát,vyplnil formulář,fotografii a asi za týden jsem si vyzvedl nový. Vše zdarma a s úsměvem, že takových řidičů je spousta. V době,kdy mi neplatil jsem měl 2 policejní kontroly a nikdo si toho nevšim. Přepokládám,že datum platnosti příslušník nezkoumá,je malým písmem- pokud už máte nový ŘP. Takže hned v pondělí vyrazte na DI a jezděte tak,aby nebyla možnost na to přijít.:).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]