Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cordoba Vario zadní ostřikovač - jak rozebrat

Od: serafin* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

u své Cordoby Vario (1999 po faceliftu) mám problém se zadním ostřikovačem, tzn. nestříká. Sundal jsem plastový kryt ve víku kufru, odpojil hadičku, co vede k trysce a až sem kapalina doteče. Takže bude uscpaná tryska. V první chvíli jsem myslel, že se mi jí podařilo profouknout, ale vypadá to, že je v ní nějaký bordel, který jí ucpal.

Moje otázka tedy zní, jak ozebrat zadní ostřikovač - trysku (tu část, co vede skrz zadní okno), abych jí mohl vyčistit?

Díky všem za odpovědi, rady a nápady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám sice seat alhambru,no približne asi tak starú.Jeden diel ide zvonka a druhý je tam nacvaknutý z vnútra pomocou jazýčkov z boku.Nebolo by ľahšie do dierky strčiť ihlu a rozhybať trysku,poprípadne strčiť do trysky tenký drôtik napr. z oceľového lana a prečisťiť to?

serafin*

Trysku jsem rozhýbat zkoušel pomocí drátku. V první chvíli to vypadalo, že to zabralo. Ostřikovač stříkal. Mám podezření, že tryska bylě něčím zabordelená (auto dloho stálo), bordel se utrhl a ucpal právě tu část, co vede skrz sklo. Chtěl jsem celou tu část proštouchnout drátkem, ale hned za tryskou jde do pravého úhlu, tak se nepodařilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]