Nejste přihlášen/a.
Dobry den mam v plánu si koupit octavii 2 auto každopadně budu mechanicky upravovat navyšovat vykon motoru nemyslim čip každy mě odrazuje od 2.0 tdi 103 kw že jsou stím problemy ale je tam 6 kvalt ktery se pro upravu hodi lépe
puvodně jsem měl v plánu 77 kw ale je tam 5 kvalt mate někdo skušenost jestli jde do 77 kw dat nějak převodovka z 103kw jeno mě to napadlo tak se ptam.
Vaše skušenosti s 77 kw nebo 103kw každa rada je pro přectavu dobrá.
Předem děkuji za odpověd
doplněno 23.06.15 22:38: A zákoník se dá jezdit s 2.0. Jezdil jsem s 1.9 za 5.5 při normální jízdě
1) Který 2.0 TDI 103 kW? Montovaly se tam tři rozdílné motory s tímto označením (osmiventilový s PD vstřikováním, šestnáctiventilový s PD vstřikováním a šestnáctiventilový s CR vstřikováním). Každý z nich má jiné potenciální problémy.
2) Není lepší rovnou koupit výkonější auto než dělat nějaké mechanické úpravy?
No ale 77 kW má také 4 druhy motorů ,
nejlepší je s kodem BKC (2004 - 06 )- oproti jiným má zdokonalený EGR ventil s chladičem výf.plynů .
nejhorší je BLS (2006 - 09 ) - má DPF a o litr vyšší spotřebu .
BJB ( 2004 - 06 )- v pohodě
BXE (2006 -10 )- některé kusy najedou půl milionu , některé prosluly zadřením na klice ,přetržením ojnice ,rozmlácením bloku ,
Při koupii si diagnostikou načtěte korekční množství vstřikovačů , vysoká hodnota může značit špatný vstřikovač,horší kompresi nebo ojetou vačku .
Jinak na zadní nápravě často zareznou excentry a nejde seřídit geometrie .
Zkušenosti z O2 mám :
1.9 TDI 77 Kw BLS (2009) dobrý, ale s rizikem vadného přetaženého šroubu na ojnici...
2.0. TDI BMM (2010) jednoznačně nejlepší.Odstraněn DPF + další úpravy.Výkon super.Spotřeba úžasná.Zatím naj. 163 000 km.Tento motor mi prostě sedí.Starty, citlivost, výkon...
2.0. TDI CFHC(2011) comonrail.Tady už to nadšení bohužel padá.Na BMM prostě nemá.Výkony stejné, ale jen papírově.Je to sice tiché, ale spotřeba a charakteristika to není ono...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.