Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadice pod hlavní děla

Od: janplinto* odpovědí: 9 změna:

Zdravím poradce i substituty. Kolega, velký to fanoušek vojenství a armádní techniky, se mě tázal, k čemu by mohla sloužit "hadice"pod hlavní ruského děla A-190. Je zde nadšenec, jež by měl tušení, whats it? Děkuji a pokuste se prosím nebýt třeskutě vtipní. *jasne*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já to vidím, že je to hadice na hydrauliku.

Jsou tam matice a zalisované koncovky a na místě ukotvení průvěsu jsou zase matice a zalisované koncovky. To se v kabelové technice nedělá. Tam je pravidlo, čím méně spojů, tím méně možností poruchy.

Podle té lesklé části to vypadá na nějaký způsob hydraulického tlumení zpětného rázu děla. Ale jestli ta hadice souvisí nějak s tlumením, to nevím.

Vojenské technice se nevěnuju a musel bych to vidět a rozmontovat, z čehož by majitel asi radost neměl :)

Ať zkusí kolega napsat někomu do Ruska, a nebo se spojit s někým z armády. Pokud to není tajné, tak snad dostane odpověď.

buss
hodnocení

2x

Kolega je podivný fanoušek vojenství a armádní techniky, když si to neumí najít, byť i na ruských webech, ruština ... Najde i střelbu, i na jůtů. Je to hydraulika..., zajímavé je, že ne při každém výstřelu je ohnívý výšleh. Одновременно специалистами ЦНИИ «Буревестник» проведено усовершенствование конструкции артустановки, касающееся перевода на современную элементную базу электро-, гидрооборудования и аппаратуры системы автоматического управления комплексом. Эти изменения способствуют повышению надежности работы системы.

janplinto*
hodnocení

Kolega bohužel nemá internet, proto se ptal mě. Dík za odpověď.

doplněno 22.06.15 21:12:

Četl to v nějakém časáku o vojenství. Jednalo se o korvetu Stěreguščij, která má dotyčné dělo ve výzbroji.

buss

Je to možné, jak shání info? Tož mu poraďte, ať si zajde do knihovny...

Dobrá, tak ta hadice je hydraulika - takže dejme tomu, že přivedu na konec laufu hydraulickou kapalinu pod tlakem . Ale proč? K čemu to bude dobrý?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, odhadnu to, že to není hadice, ale kabel. A zřejmě pro nějaké čidlo (možná pro zjištění teploty na konci hlavně). Zdravím!

doplněno 22.06.15 21:37:

Nějak si nedovedu představit, že by palebná síla této superzbraně byla závislá na jedné gumové hadici (byť je zřejmě uvnitř kovová). To by tu střelbu "zrušil" jeden odvážný partyzán.

Řekl bych, že to tam sice je (a je to tak lepší), ale to dělo by vystřelilo i s poškozenou hadicí.

Kabel k čidlu to asi nebude, protože to by musel být kabel jak do Temelína a k čidlům se požívají kabely o daleko menším průřezu. Mě napadá zpětný odběr plynů - i když na to by hadice příliš nehodila, notabene na konci laufu, kde už toho příliš neodebere. Pak by to mohlo být vyplachování hlavně stlačeným vzduchem - používají to i tanky, aby se posádka ve věži neudusila zplodinami.

virgill
hodnocení

0x

hosi priznejte se kdo je "pochod ve stinu"? :D
ja si myslim ze to souvisi s plyny po vystrelu mozna aktivni protizaslehovy system..

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, dle všeho (lepších foto na netu) je to pneumatické ovládání zákluzu (zpětného pohybu hlavně). Na větších fotkách je vidět i píst na hlavni. Hydraulický systém to nebude, protože hydraulika je na zákluz dle mě pomalá a prostě se tam nehodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]