Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časování výfukového kanálu JAWA 50

Od: rskrys* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat, jak spočítat časování výfukového kanálu u válce JAWA 50, popřípadě jaká je jeho velikost ve stupních na sériovém válci. Za odpověď předem děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bbbb
hodnocení

0x

tdox.sweb.cz/... Zde snad najdeš co hledáš.

rskrys*
hodnocení

Toto jsem našel taky, ale tam není napsané to časování ve stupních a já jsem zatím nezjistil jak si to spočítat :)

sos*
hodnocení

0x

Jawa 50 je dvoutakt a u toho se žádné časování nepočítá. Výfuk je dán pevně kanálem ve válci v trvalé rozteči k přepouštěcímu kanálu a do strany je vymezen zámky pístních kroužků. Jen při zvětšováním objemu větším výbrusem docházelo k tomu,že právě zámky kroužků chytaly o hranu výsukového kanálu.

doplněno 22.06.15 18:49:

Ta tabulka je sice pěkná, ale rozměry jsou ve válci pevně dány a nelze je prakticky nijak ovlivnit.Pokud ti jde o teoretický výpočet, pak se dá použít.

cicko*

Když nevím, co je u spalovacího motoru "časování", tak neradím hlouposti!

bbbb

cicko já to sice vím ale přepočítavat to nebudu.To už bude muset tazatel sám pokud to někde na netu nanajde.

cicko*

Co je časování asi víš, ale na koho jsem reagoval už asi ne.

Jinak Tvůj odkaz je naprosto OK a tazateli by měl postačovat, tedy pokud se v tom trošku orientuje, což se podle jeho reakcí tvrdit nedá.

rskrys*
hodnocení

Vím že nejsem žádný odborník, teprve s upravováním 2t motorů začínám a proto se tu ptám, ne proto abych se dověděl že to neznám a aby nakonec z někoho vylezlo at se na to vybodnu...
rskrys*
hodnocení

Ale mě se nic neděje s kroužkama a časování se počítá potřebuju to kvůli výpočtu výfuku ;)

mzxy*
hodnocení

0x
rskrys*
hodnocení

Nevím jestli jsem slepý, ale nevidím zde žádnou spojitost s mou otázkou k časování ..
hujer123*

Tady máš výpočty v Exelu. Tebe bude zajímat parametr dráha v závislosti na otočení klikového hřídele. Samozřejmě se neobejdeš bez parametrů tvého motoru: délka ramene kliky, délka ojnice a jejich poměr. To si musíš změřit. Získáš závislost posunu pístu na úhlu natočení kliky. Pak ještě musíš ve válci změřit krajní body kanálů a sesouhlasit je s výsledkem výpočtu. Pak už jen vypočítáš rozdíl ve stupních, po který je příslušný kanál otevřený. gsxr.wz.cz/...

x = r. ( 1 + 1/4λ - cosα - 1/4λ.cos(2α) ) [m]
r = rameno kliky [m]
l = délka ojnice [m]

doplněno 22.06.15 19:55:

x = r ( 1 + 1/4λ - cosα - 1/4λ . cos(2α) ) nějak si to poradna upravila po svém a obrázek mi taky nejde vložit

doplněno 22.06.15 19:58:

takže znak & je krát a místo smajlíka je uzavírací závorka, takže vzrec končí dvěma závorkama

Časování výfukového kanálu JAWA 50
rskrys*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]