Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat, jak spočítat časování výfukového kanálu u válce JAWA 50, popřípadě jaká je jeho velikost ve stupních na sériovém válci. Za odpověď předem děkuji.
Jawa 50 je dvoutakt a u toho se žádné časování nepočítá. Výfuk je dán pevně kanálem ve válci v trvalé rozteči k přepouštěcímu kanálu a do strany je vymezen zámky pístních kroužků. Jen při zvětšováním objemu větším výbrusem docházelo k tomu,že právě zámky kroužků chytaly o hranu výsukového kanálu.
doplněno 22.06.15 18:49:Ta tabulka je sice pěkná, ale rozměry jsou ve válci pevně dány a nelze je prakticky nijak ovlivnit.Pokud ti jde o teoretický výpočet, pak se dá použít.
cicko já to sice vím ale přepočítavat to nebudu.To už bude muset tazatel sám pokud to někde na netu nanajde.
Co je časování asi víš, ale na koho jsem reagoval už asi ne.
Jinak Tvůj odkaz je naprosto OK a tazateli by měl postačovat, tedy pokud se v tom trošku orientuje, což se podle jeho reakcí tvrdit nedá.
Tady máš výpočty v Exelu. Tebe bude zajímat parametr dráha v závislosti na otočení klikového hřídele. Samozřejmě se neobejdeš bez parametrů tvého motoru: délka ramene kliky, délka ojnice a jejich poměr. To si musíš změřit. Získáš závislost posunu pístu na úhlu natočení kliky. Pak ještě musíš ve válci změřit krajní body kanálů a sesouhlasit je s výsledkem výpočtu. Pak už jen vypočítáš rozdíl ve stupních, po který je příslušný kanál otevřený. gsxr.wz.cz/...
x = r. ( 1 + 1/4λ - cosα - 1/4λ.cos(2&alpha ) [m]
r = rameno kliky [m]
l = délka ojnice [m]
x = r ( 1 + 1/4λ - cosα - 1/4λ . cos(2&alpha ) nějak si to poradna upravila po svém a obrázek mi taky nejde vložit
takže znak & je krát a místo smajlíka je uzavírací závorka, takže vzrec končí dvěma závorkama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.