Nejste přihlášen/a.
Jela jsem omylem po placeném úseku bez dálniční známky. Co mi hrozí?
Jak píší ostatní pokud Vás nekontrolovala hlídka PČR tak se ic neděje! Mýtné brány sice dokážou vyfotit,ale nejsou na to peníze aby každé auto fotili a zkoumali zda-li má dálniční známku či nikoliv!
doplněno 21.06.15 20:41:Ne ničeho se bát nemusíte!Nic nepřijde!Museli by Vás v tomto případu stavět což se nestalo!
Odhaduji, že nic moc. Spíše tedy to nic. Přesedám do více aut, které mají z 95% dálničky, ale jednou jsem si až po 30 km uvědomil, že jedu po dálnici bez známky. Jelikož jsem jel do města, které zrovna navštěvoval Zeman, sledovali policisté každé auto z každého dálničního mostu a viaduktu pomocí dalekohledu. Absence známky si nikdo nevšiml.
No s placenými úseky nemám zkušenosti ani moc přehled jak to tam chodí jsem holka z vesnice a když jsem se tam dostala tak jsem koukala jak sova..a řekla jsem si no tak to je v pr*** a strašně jsem se bála a bojím, že otci přijde nějaká složenka, že jsem jela bez dálniční známky.
Pokud tě nechytili na místě tak nic nepřijde. Spi klidně
Chce to koukat na cedule, občas je značení placených úseků docela past. Dokonce se občas vyskytne nájezd bez označení. Stalo se mi - byla objížďka "staré" silnice, svedená na dálnici ale tu dálnici nechali placenou = nemáš alternativu k dálnici ale bez placení tam nesmíš. Kocourkov...
Mot a co by jako mělo přijít?Toto se nesleduje automatizovanýn systém!Výhradně jen kontrola policisty a nijak jinak ,zatím!(ještě možno celňáci)
doplněno 22.06.15 19:42:Jo tak,to jo.ale na druhou stranu-měl bys prvně půjčené auto rodičů a uvědomil by sis cos udělal-neměl bys taky obavy-něco přijde a už mi to nepůjčí a ještě kázaní atd!?
Pokud vás nezastavili celníci tak už nic. Kdyby vás zastavili tak samozřejmě pokuta až 5000Kč (většinou kolem 1000Kč) ikdyž jednou se mi to taky stalo (měl jsem náhradní auto od Servisu) a neuvědomil jsem si že vlastně nemá dalniční známku a že bez ní na dálnici nesmím (jak si na ni zvyknete tak to neřešíte) no a jedu a najednou maják tak zastavím, říkám si "jedu pomale, vše v poho, co zase chtějí?" policajt se dívá a "pane řidiči kde máte známku?" .. tak jsem hodil profesionální pohled jakože to je vážně takovej idiot a říkám "no tam kam se dává, na předním okně" kouknu a uvědomím si zásadní chybu
po vysvětlení, s ohledem na to že mě zastavil na sjezdu mě nechal jet bez pokuty
je to o tom koho potkáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.