Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1.6 TDCI - třepání motoru při vypnutí

Od: tptdi odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

koupil jsem ford mondeo 2008 s motorem 1.6 TDCI 80kw. Auto zatím vypadá v dobrém stavu, ale jediné co jsem si všimnul, že motor při startování a vypínání se docela silně zatřese. Jde to jako by ze strany spolujezdce. Na volnoběh motor nejde vůbec cítit. Je naprosto v klidu. Silentbloky vypadají ok. Co by to jiného mohlo být? Kdysi jsem četl něco, že by to mohla dělat "chcípací" klapka, ale to by nedělalo při startu ne? A pak taky setrvačník, ale ten vypadá taky v pohodě. Auto při prudké akceleraci a puštění plynu netrhá. Při volnoběhu žádný hluk neslyším a ani při šlápání spojky se mi nezdá, že by bylo něco se setrvačníkem.

Nebo je to prostě normální vlastnost motoru, že se silněji zatřese při startu a vypnutí?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Porucha dvouhmotového setrvačníku se při prudké akceleraci nepozná. Pozná se to právě v nízkých otáčkách při rozjezdu - chod motoru je nepravidelný - auto "cuká". Domnívám se, že to bude Váš problém, Mondeo jsem také měl a dvouhmoťák jsem měnil včetně celé spojky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]