Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádoba na vypuštěný olej

Od: martin1* odpovědí: 15 změna:

Ahoj, co používáte za nádobu popř. cokoli jiného při vypouštění oleje? V mém autě je cca 5,5 l oleje a zajímají mě zkušenosti ostatních. Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

1x

Starý, smaltovaný pekáč. Teď si to nechávám měnit v servisu. Ty dvě stovky, co si řeknou za práci mě za to stojej.

doplněno 18.06.15 18:51:

Nechce se mi hekat pod autem, sundavat spodní kryt motoru a něco tam šroubovat. Shánět olej, protože ten pravý taky nemají všude, sr.t se s tím půl dne, další půl den si drhnout ruce solvínou a páchnout motorovým pachem.

hodnocení

1x

mě se osvědčila polovina z 20l kanystru od postřiků.

hodnocení

1x

já na to mám hranatou plechovou nádobu kterou mi pro tyto ůčely kdysy udělal můj táta

hodnocení

0x
Lavor na olej, cca 5L a ještě tekoucí odchytavam do 4L nádoby od původního oleje. :) lepší než to prelevat z lavoru.

ujendys*
hodnocení

0x

vklus dobytek sem taky ale až takovej zase ne

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nevím, jestli je kolega Junkers línej se s tím babrat, ale já jsem pohodlnej dost. Servis je pro mě dobrý řešení. Kolega vklus si dobře porejpnul. Ale, ty reakce chápu.

doplněno 18.06.15 19:31:

U nás v servisu si účtují 380 Kč a počítají to i po čtvrthodinách. Něco rozebírat a pak nějak shánět, to mě už vůbec nebaví. Auto jim odvezu, oni mě hodí zpátky domů a pak si pro mě zase přijedou. STKáčko mě stojí 200 Kč + poplatek a případné seřízení-oprava.

ales*
hodnocení

0x
Tady spíše půjde o to že né každému servisu lze důvěřovat, že vymění celou náplň nebo jestli vůbec, i takové případy se dějí. I já si raději vlezu pod auto a za hodinu je hotovo, dělám to kvůli té jistotě. Používám starý hrnec, olej z internetu vyjde taky podstatně levněji než v servisu. No paaani a dát někomu 200kč za STK? Vždyť dojet tam, projet tím tunelem, zablikat a zatroubit a ještě se dozvědět něco o svém autě je přeci radost pokud tedy nemáte vůz v děsném stavu. Nechápu, to přeci zvládne každý chlap, nevyhazujte peníze...
Jestli si myslíte že stk je jen o zablikání a zatroubení tak to potěž už jen špatná funkce ruční brzdy a je vymalováno ja těch 200 chapu davá se i víc za ten klid to stoji
michal*

Prace trvá do 1/2hodky a je to na počkání,a MŮŽETE BÝT U TOHO(ASPON VE VĚTŠINĚ SERVISŮ)sory za capslock

hodnocení

0x

Starý pomlácený původně smaltový pekáč - na olej to stačí, vyleju pak zpět do plastového kanystru a dám do ekodvoru.

lamp

Přesně tak, sice se trochu musí ohnout hřbet, ovšem vím, jaký olej tam liji,pečlivka i vanu sundá a vyčistí, též jsem koukal co v ní zůstane i po vylití oleje- humus. Všechny kapaliny jako např. brzdovka aj. odvezu do ekodvora s olejem natřu boudu. Osobně nevím, proč někomu za takový úkon platit, ale pokud nejsou možnosti či ruce nezbývá než servis, ovšem důrazně se šourat v tom co tam technici nalijí, též jezdit do jednoho servisu, mají poté horší vymlouvání když se něco porouchá. Taková vzpomínka- při výměně regulátoru na alternátoru u Felcie- banální oprava- jaksi zapomněli páni mechanici zase po sobě připojit kabely k teplotnímu čidlu chaldiče- servis ... Takhle se chystá budoucí kšeft, když se vrtule za chaldičem netočí... Naštěstí člověk nedůvěřiví auto po nich kontroluje.

buss
hodnocení

0x

Většinou je spodek u novějších aut zadeklovám plastem. Takže kde to děláte? Rampa, jáma? Když jsem to dělal sám, tak olej šel pak na plot, trámy stodoly... Vycucávají to i podtlakem.

ivanek
hodnocení

0x

Já vždy auto zvednu heverem, povolím dekl, na olej používám tuhle věcičku:

specialni-naradi.cz/...

myslím, že 400ky tě nezabijou a je na věky. potom auto zase snížím na ten lavorek kde vyteče zbytek oleje a zase zvednu a zašroubuju.

lidus*
hodnocení

0x

Já nic ale manžel používá starý smaltovaný lavor a pak olej přeleje do plastové nádoby 5 l od kojenecké vody. Natíráme s ním na chalupě dřevěný plot a vrata od stodoly.

fik
hodnocení

0x

Mě se osvědčilo dno uřízlého plastového kanystru(vejde se tam odhadem tak 8 litrů),pak to přeleju do původní nádoby od oleje ve které jsem olej koupil a tu odevzdám ve sběrném dvoře když tam mám cestu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]