Nejste přihlášen/a.
Ahoj, co používáte za nádobu popř. cokoli jiného při vypouštění oleje? V mém autě je cca 5,5 l oleje a zajímají mě zkušenosti ostatních. Díky
Starý, smaltovaný pekáč. Teď si to nechávám měnit v servisu. Ty dvě stovky, co si řeknou za práci mě za to stojej.
doplněno 18.06.15 18:51:Nechce se mi hekat pod autem, sundavat spodní kryt motoru a něco tam šroubovat. Shánět olej, protože ten pravý taky nemají všude, sr.t se s tím půl dne, další půl den si drhnout ruce solvínou a páchnout motorovým pachem.
Ahoj. Nevím, jestli je kolega Junkers línej se s tím babrat, ale já jsem pohodlnej dost. Servis je pro mě dobrý řešení. Kolega vklus si dobře porejpnul. Ale, ty reakce chápu.
doplněno 18.06.15 19:31:U nás v servisu si účtují 380 Kč a počítají to i po čtvrthodinách. Něco rozebírat a pak nějak shánět, to mě už vůbec nebaví. Auto jim odvezu, oni mě hodí zpátky domů a pak si pro mě zase přijedou. STKáčko mě stojí 200 Kč + poplatek a případné seřízení-oprava.
Starý pomlácený původně smaltový pekáč - na olej to stačí, vyleju pak zpět do plastového kanystru a dám do ekodvoru.
Přesně tak, sice se trochu musí ohnout hřbet, ovšem vím, jaký olej tam liji,pečlivka i vanu sundá a vyčistí, též jsem koukal co v ní zůstane i po vylití oleje- humus. Všechny kapaliny jako např. brzdovka aj. odvezu do ekodvora s olejem natřu boudu. Osobně nevím, proč někomu za takový úkon platit, ale pokud nejsou možnosti či ruce nezbývá než servis, ovšem důrazně se šourat v tom co tam technici nalijí, též jezdit do jednoho servisu, mají poté horší vymlouvání když se něco porouchá. Taková vzpomínka- při výměně regulátoru na alternátoru u Felcie- banální oprava- jaksi zapomněli páni mechanici zase po sobě připojit kabely k teplotnímu čidlu chaldiče- servis ... Takhle se chystá budoucí kšeft, když se vrtule za chaldičem netočí... Naštěstí člověk nedůvěřiví auto po nich kontroluje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.