Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení vozidla v polopřevodu

Od: jenn* odpovědí: 8 změna:

zdravím, budu kupovat vozidlo, které je v polopřevodu na prodávajícího a chci se zeptat, jestli musím mít od prodávajícího úředně ověřenou plnou moc nebo stací kupní smlouva a neověřená plná moc?

Přihlášení samozřejmě do konce měsíce, EK, pojištění je mi jasný. díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

0x

Stačí neověřená , polopřevod byl započat dle starého z.

(mzxy - napíše že nemusí být žádná plná moc)

mzxy*

samozřejmě každý gramotný člověk by měl pochopit, k čemu slouží plná moc...pokud půjdete na úřad přihlašovat auto na někoho jiného, potřebujete od toho někoho jiného plnou moc, kterou doložíte, že jednáte ze něj s jeho vědomím...

Pokud budete registrovat auto sám na sebe, jednáte sám za sebe a nepotřebujete moje ani ničí požehnání, ani žádnou plnou moc , protže PLNÁ moc je doklad o tom že někoho na úřadu zastupujete

Pro méně chápavé, původní zákon 56 podle kterého budete do 30.06.2015 konečně zapisovat skutečného vlastníka auta problermatiku plné moci vůbec neřešil, subsisiárně s tímto zákonem platí zákon č.500/2004 Sb-- sprání řád, konkrétnu ustanovení § 33.

Rozohodující je, zda máte oba doklady, platnou TP a evidenčku, ne starš 14 dnů + platnou zelenou kartu.

Zatím sem nidko neuvedl, podle jaké právní upravy má žadatel o registarci auta v polopřevpdu předkládat PLNOU MOC, a kdo by měl být zmocnitelem, pokud žadatel ejdná sám za sebe.

Poradny mají sloužit k poskytování pravdivých informací a ne k matení občanů, šíření lži, polopravd a různých nesmyslů.

layborrr

Plnou moc dává odhlášený novému majiteli k přihlášení - ouřadové to tak požadovali jen co já vím minimálně 10 let .

doplněno 18.06.15 16:31:

Princip stejný jako ted s ověřenou plnou mocí

doplněno 18.06.15 16:33:

plnou mocí zastupuji odhlášeného , jednám jeho jménem (že si vůz nedohlásil - ON ZAPOČAL ÚKON REGISTRACE VOZU ) a dohlašuji za něj na mou osobu .

Laybore je to 6 roků co jsem kupoval Xantužádnou moc po mně nechtěli!V TP bylo napsáno :

vozidlopřevedeno-odhlášeno /na koho-kam)

pod tím mé jméno RČ adresa pod tím kde bylo zapsáno a kdy s razítkem úřadu .

Přes jméno,adresu ...předchozího bylo razítko ZRUŠENO

V tomto případě PM opravdu netřeba jak píše Mzxy.

Pokud byste byl v odhlášce Vy a dohlašoval jsem to já-vyžadovali by PM! Stačí?

layborrr

Právě tak to myslím ,

tazatel píše že je v odhl někdo jiný

layborre, nejen mzxy to tvrdí, já rovněž a u posledního případu, kde jste živě diskutovali, vysvětlila tazatelka, že po ní na úřadě nechtěli ŽÁDNOU PLNOU MOC. To že to nějaké uřednice chce, jsme si snad vyjasnili mnohokrát.

Když uředník mo mně bude chtít zelený odznak na klopě, tak to přeci nebudu řešit a nehledám odznak.

buss
hodnocení

0x

Vřele doporučuji zavolat na váš úřad, každý postupuje jinak, někde chtějí PM, někde jen vyjádření, že vozidlo on neprovozoval, někde nic. Polopřevoďák se vyprdl na zákon bordel v registru. To si můžete napsat sám. Někdy, když se mi to nezdálo, jsem kontaktoval i původního vlastníka uvedeného v TP co a jak s autem.

mzxy*
Jeste 6 pracovnich dnu a nocni mura poloprevod bude minulosti.uz aby to bylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]