Hodnocení značky Renault

Od: Datum: 18.06.15 12:37 odpovědí: 12 změna: 19.06.15 08:29
avatar

Hezké odpoledne, chci si pořídit auto - na práci, užitkáč - Renault Kangoo - trošku se obávám spolehlivosti na jedné straně slýchávám kladné hodnocení majitelů že v pohodě, bez problémů, na druhou stranu plno lidí říká jak jsou Francouzi na ho*no a že se pořád jen serou, já s Peugeotem Partner najeto přes 350 tis. bez vážnějších poruch a nemůžu si stěžovat. To auto se mi líbí, je hezké jak zvenku tak zevnitř, cenová politika je také celkem sympatická.

Auto potřebuji každý den na práci jsem servisák a nemůžu si dovolit prostě nedojet protože "mi nenastartuje auto"

Takže se ptám jak je to opravdu s tou poruchovostí? Jaké motory jsou dobré a držáky? A kterým se naopak vyhnout velkým obloukem?

doplněno 19.06.15 07:49:

Ještě teda doplním že mám zájem o to nové nebo případně o to druhé novější s plnou maskou. tj. rok 2010 a výše. (Případně pokud by to stálo za to tak i uplně nové)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.06.15 13:44
avatar

No jestli jsi už zvyklý na partnera, tak kangoo je vždycky krok zpátky. Jak do antikorozní ochrany, tak co se týče spolehlivosti. Porovnávat motory nebudu protože tam jsou všichni francouzi na tom podobně ale to že renault rezne jako liška mám potvrzené na vlastní kúži. Měl jsem doma už dva citroeny, mám Scénika a jednal jsem i o koupi kangoo, takže jsem to auto viděl i odspodu. Proti tomu jak vypadal desetiletý kangura byl múj starý dvacetiletý citrouš úplně nádherný.

Něco jiného by asi bylo, kdybys uvažoval o koupi nového kusu, s tím že si na sebe vydělá a za pár let půjde z domu. Jako nové auto bych asi Kangoo bral, ale jako ojetinu nad 10 let už bych do něj nešel.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 18.06.15 14:06

u auta koukám hlavně na antikorozní ochranu protože proč kupovat něco co vám začne do 5ti let hnít před očima to jsou přece vyhozený peníze nebo se pletu?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.06.15 16:00
avatar

Nebudu se zbytečně plést do chlapského tématu,ale rodiče mají už druhé kangoo v dieslu a obrovská spokojenost.To druhé pořídili,protože to už byl model s lepší výbavou.Bylo bazarové a mají jej už 12let a opravdu o větší nebo problémovější závadě nevím.Chovají se k autu opravdu spotřebitelsky chybí jim kufru snad jen kopka hnoje(po podlaze běhají mravenci a na sedadle se mnou seděly berušky...)Dlouhé trasy(Slovensko)jezdí za necelých 5l/100km ovšem dodržují veškeré přikázané rychlosti na trase.*nevi*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mzxy
Datum: 18.06.15 16:09

stačí se podívat na logo výrobce na přední masce a máte hned ve všem jasno, za co to auto stojí

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 18.06.15 20:47
avatar

Pane Mzxy-dle vašich odpovědí vypadá že jste na výši,ale teď jste se vaší "kvalitní"odpovědítomu dal korunu!

Jasně renault má kosočtverec ve znaku tak je na pí...,ale pokud je tak špatný,tak proč je třeba ve formuli 1? proč od něj koupil nejnovější turbodehet dokonce mercedes? Třeba jen tak mimo soutěž?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.06.15 17:53

mzxy

to je ohraná písnička která už dávno nefrčí

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.06.15 20:30
avatar

No, on to sice napsal hodně zkratkovitě, nicméně po zkušenostech s Rencky mu dávám za pravdu. Několik jsem jich zažil jako služebák a po těch zkušenostech jsem rád, že už nikdy více. I zaměstnavatel pochopil, že by ho tyto auta zruinovaly. To Partner / Berlingo - to je zcela jiný kafe. Zrovna včera jsem zase po delší době osedlal Partnera, s kterým jsem dost najezdil - nyní má na tachu 489 tkm a jezdí pořád spolehlivě!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bbbb
Datum: 18.06.15 18:23

Já nemyslím že renaulty hnijou když výrobce dá záruku 15 let na neprorezivění kastle. Na poslední stk jsem rez taky nenašel.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.06.15 21:55
avatar
Měl jsem kdysi R 25 s šestiválcem v plynů a když jsem jej kupoval mělo na budíku přes 750 000 km,nakonec z prodejce vypadlo ze ho jeste o víc jak sto tisíc stočil...Najel jsem nim asi stopade,Spanelsko apod.Nikdy sebemenší problem(a to milion natočil)-tolik z historie-není moc aut který se alespoň přiblíží této hranici... Dnes jezdím s novým Vítem od Mercedesu s 1.6 naftou základem od Renaultu jsem lehce přes 20 000 km a těžce na pohodu,samozřejmě je znát když je nalozeny(7mist) ale bez problémů a po Praze dlouhodobě za 5,7 litrů...tolik k současnosti...
Ohodnoceno: 0x
 
Od: ertl
Datum: 18.06.15 21:53

mam lagunu 12 let starou, negarazovanou a rez na ni nenajdete. spolehlive, naprosto bezproblemove auto. najel jsem s ni za 7 let 180 000 km.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jmlc®
Datum: 19.06.15 07:59
avatar

Když se vžiju do vaší situace:

Šel bych do toho v případě, že to bude mít minimální výbavu v elektrice. Renault jsou dobrá auta - jen ta elektronika je často bolest... a drahá hlavně při opravách ... Šel bych do nového vozu se zárukou - pokud to jde, přikoupit si záruku na více let.

Motor 1,5dCi je vyhlášený jako dobrý. Pokud budete tankovat i dobrou naftu, klidně toho půl mega najede...

A k té korozi - když nebudete bourat a včas zasáhnete, koroze se není třeba bát.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mzxy
Datum: 19.06.15 08:29
Stare zlate casy R5 nebo R8 jsou davno pryc, neznam ve svem okoli jikoho kdo je s renaultem spokojen, nikdo to nechce opravovat, znamy jezdi s lagunou co je v zaruce do znackoveho servisu s klinatizaci a nedokazou mu pomoct, pokud jde o motor do formule, ty se zpravidla nevyrabi v zavode na motory clio atd, takovy argument neberu. Motor 1.5Dci je dobry i v dacii duster.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.