Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Koupil jsem vozidlo. Ve velkém TP mám napsané 2 věty.
29.11.2012 ORV Č. UAK 209792
29.11.2012 OSVOBOZENÍ OD POPLATKU NA PODPORU SBĚRU A ZPRACOVÁNÍ AUTOVRAKŮ DRŽITELKA PRŮKAZU ZTP.
To osvobození od poplatku mají namysli ekodaň? Pokud ano , týkalo se to pouze té majitelky? Nebo už je to auto osvobozené pro všechny další vlastníky? První majitel byla paní (ZTP) druhý majitel pouze vozidlo odkoupil , opravil a následně odprodal mě.
Potom bych se chtěl zeptat. Vozidlo není odhlášené na mě. Při koupi mi prodejce napsal pouze plnou moc abych si mohl vozidlo přihlásit sám. Jde o to že ta plná moc je trošku staršího data. Konkrétně Konec roku 2013. Může to být problém na ůřadě při pokusu o přihlášení vozidla?
Moc děkuji za jakékoliv informace.
Ještě bych dodal že se jedná o neověřenou plnou moc. Byla sepsaná na kus papíru v restauraci. Někde píšou že je potřebova ověřená někde že stačí neověřená. Už tomu fakt nerozumím. Děkuji
Petře,podívejte se do skenu mého TP a sdělte kdo je na místě označeném písmeny A B C.
Pokud je na místě A a C osoba od níž jste vozidlo koupil= není v polopřevodu a tato osoba spolu s Vámi má povinnost převést MV do 10 dnů od prodej a za neuskutečnění hrozí pokuta až 50 000kč -pro oba!Jinak v tomto případě apř ztratíte značku a co stím? Pro vás neřešitelní situace neboť Vy nesmíte s vozidlem papírově manipulovat!
Pokud je v tp jen osoba B a Vy jste koupil od od osoby jež není v TP-viz výše=problém a třetí variant může být obdobnáněkdo na pozici A,někdo na pozici B a C prázdné=polopřevod a pokud jste koupiul od B nemusí být PMale pokud od osoby jež není v TP musíte mít PM ale neověřenou jakoby od osoby poslední psané v TP na pozici B
STAČÍ?
Děkuji za odpovědi. človek co mi ho prodal je ale pořád napsaný ve velkém i malém TP. On ho vubec neodhlásil na mé jméno. Já jsem mu za něj dal jenom peníze , podepsal kupní smlouvu na auto a příhlásil si na sebe povinné ručení. Nebo se to bere tato situace taky jako polopřevod?..
Když mě zastaví PČR furt řikám že to mám pujčený oni maximálně ověřej jestli není kradené a jedu dal. Jediný co nemůžu tak ho prodat dokud bych nebyl právoplatným vlastníkem. Což se ani nechystám protože až to někdy dojezdí půjde rovnou na likvidaci. Jen nevím jestli auto zlikvidujou jen na kupní smlouvu nebo ne. Nevíte? A i když ho zlikvidujou tak stejně musím z SPZtkama a z protokolem o likvidaci na úřad. Vyřaděj ho s provozu na základě kupní smlouvy a protokolu i když nebudu v zapsanej v TP? Děkuji velice za odpovědi
Popř. Dá se nějak jinak zbavit odpovědnosti platit povinné ručení kromě prodeje auta , nebo jeho likvidací a vyřazení s provozu úřadem? Nějakou mezevou v zákoně? Hezky po česku?... Samozřejmě vše legálně ..
Ahoj. Zvláštní situace. Taky bych to chápal jako zápujčku vozu. Vše je na původním majiteli a pokud máš placený povinný ručení a prováděná STKáčka, nemuselo by tě nic trápit. Až tě přestane bavit to auto mít, tak mu ho jen odvezeš, případně necháš někde stát a papíry pošleš majiteli. Vše další bude na něm. Zboří tohle někdo? A ekovýpalné na tebe ani nedosáhne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.