Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vždy po cca 50 km jízdy (nebo mi spíš přijde po zahřátí brzd) mi začne pískat od pravého kola - předpokládám, že je to brzda, protože při brždění to nepíská - pouze při jízdě, a dále ještě jedna zajímavost - píská to jen při otočení kol do leva.
Prosím koukněte se na video od času 1:10, tam je ten pískot dost slyšet:
Nevíte čím by to mohlo být? Měl jsem auto s tímto problémem v servisu a tam nic nezjistili, prý je měly rozdělané a v pohodě, ale pískot nepřestal..
Mondeo 2001 - 1.8 benzín
Není uvedeno zda ve předu či v zadu ale já měl donedávna skoro stejný problém a servisman zjistil ne brzda ale volné ližisko na levém zadním kole na Feldě.
Přijde mi že to není v rytmu otáčení kol = to by vyloučilo brzdy a ložisko na kole. Zvuk spíš jako ložisko než jako brzda, nějaká kladka nebo ložisko alternátoru... Kladky zkusit vůli a máznout, vždy jen jednu a projet. Pokud máznutá přestane tak je to ona.
Na kole to může být vůlí v ložisku, volný třmen (čepy a pouzdra), házející nebo zvlněný kotouč, binec na deskách...
Dobrý den.
Zkuste nejdřív vyloučit buď přední nebo zadní nápravu.
Zadní vyloučíte tak, že pokud zkusíte v zatáčce lehce přitáhnout ruční brzdu, tak Vám to pískat nebude. Pokud ano, dělá Vám to zadek.
Pokud to dělá jen při sešláplé nožní brzdě a ne při ruční, je to předek. Tím se Vám potvrdí i to, že jsou to brzdy.
Napište, jak se to vyvíjí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.