Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní šrouby na golfa

Od: topta® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chci si pořídit na mé auto VW Golf IV. 1,6 16V bezpečnostní šrouby na kola.

Chci se zeptat, které byste mi doporučili. Děkuji

Auto jsem koupil již s bezpečnostními šrouby, není tam napsaná nikde žádná značka, asi něco levného to bylo, protože mi někdo povolil u jednoho kola všechny šrouby i s tím bezpečnostním, ale už mi kolo naštěstí nestihl ukrást. potřebuju sehnat ty nejlepší šrouby.

ještě jednou díky za radu.

doplněno 18.06.15 11:39:

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli můžu tam dát kratší šrouby nebo naopak delší šrouby. na kolech mám šrouby M14x1,5x48mm (klíč se používá 17ka), ale takové moc k sehnání nejsou. Co když bude délka 45mm nebo 50 nebo třeba 52mm?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Profík povolí všechno a na puberťáky stačí i ty "levné". Hoď to na plecháče - kdo nic nemá tomu nic neukradnou...

Asi nejlíp bude fungovat kombinace několika bezp. šroubů, nevýhoda je že tim i potrestáš svého mechanika...

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tak něco takového: tuningshop.cz/...

Čím méně bude prostoru a čím méně bude nějakých velkých otvorů a drážek pro zachycení, tím lépe. Dva různé systémy jsou taky řešení. Jen nezapomeňte si koupit hned dvě a dvě hlavice na povolení a jednu sadu uložit dobře doma.

hodnocení

pokud si koupím 2 systémy, např. McGard a Sicustar, tak ty šrouby se prodávají s jedním adaptém na povolení/utažení, je to tak? myslím si, že ten adaptér je jedinečný, tj. víc jich není vyrobeno a tudíž těžko seženu ještě jeden náhradní. pokud adaptér ztratím, tak šroub už neodmontuju aniž bych ho zničil odvrtáním nebo nějak jinak.

asd1

Náhradní seženeš. A ten šroub odmontuješ celkem snadno i bez nástavce, je to opravdu dobré jen proti puberťákům. Ale nebudu radit jak - nepřítel sem taky chodí..

trtr

Nástavec náhradní lze objednat pomocí jedinečného kodu v balení, tedy bývalo tak.

hodnocení

0x

Bezpečnostní šrouby jsou k ničemu - kdo chce ukrást, ukradne - je to snažší, než si kdokoliv neznalý myslí... A když vy sám ztratíte nástavec a píchnete kolo, jste v ... .

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, je dobré změřit šrouby tak, aby byl vyplněn celý závit. To jest pokud je toto splněno u 48 mm, tak koupíte 50 a necháte kousek stočit na soustruhu, možná se tam ale ty dva 2 mm schovají, chce to změřit (posuvkou)- jde o bezpečnost. Jinak lépe koupit delší (nejdelší a zakrátit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]