Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě a následný převod ojetého vozu

Od: frantavasil odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

kupuji si své první auto a nejsem si úplně jistý, co vše a hlavně v jakém pořadí je potřeba ke zdárné změně vlastníka.

Přepis budu řešit já, prodávající bude zastoupen ověřenou plnou mocí.

Mohl by mi někdo napsat v bodech postup a jaké papíry/formuláře budu potřebovat? Od ledna je to teď jiné a lidé, kterých jsem se ptal, říkají různé verze.

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

3x

Po koupi a podpisu kupní smlouvy -

1. Sjednáte si povinné ručení

2. Na stanici STK si uděláte Evidenční kontrolu .

3. Jdete vůz přihlásit na MM do Registru siln. vozidel v místě ---posledního majitele --- .(sebou zel.kartu ,Evidenčku , OP , peníze, ověř . plnou moc )

(Na některých úřadech již došly nové přihlášky , takže se vyplňuje do starých (Přihláška k registraci vozidla do registru siln. vozidel )

Doplním Laybora!

1.Můžete dopředu ,před uzavřením KS na VIN (doma pomoci třeba toppojistení,klikpojosteni a dalších nebop přímo na přepážce poj!)

2.Doporučuji,pokud by technická byla starší jak rok-udělat kompletní technickou(hlavně pokud bude u toho i prodejce!)

3. Laybor zapomněl,ale spíš počítá s tím že doklady od vozu musíte mít-shrnu to-protokol o EK nebo STK mladší 14 dnů,ZK,OP,TP,ORV,ověřenou PM a peníze!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]