Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mému známemu je 49 let a před rokem mu lékaři diagnostikovali cukrovku I.Typu (trvale na inzulínu) pracuje jako tesař takže dělá hodně náročnou práci, vždy každý den kdy přijede z práce si dá v garáži tak cca 4 piva, sice si před tím píchne inzulín a doma se měří a má pěkné hodnoty a u doktora také... ale mám o něj strach? mužete mi někdo poradit? nemuže se mu něco stát?
No já bych to viděla takhle.obsah cukru v pivě je vysoký! Pivo má velké množství několika druhů cukrů a nejen,že má pivo vysokou cukernatost,ale i vysoky glykemicky index.Takže pro diabetika blbá kombinace a "pivaři"taky svou cukrovku odhalují pozdě.Protože projevy jsou žízeň a časté močení.Na žízeň pivo a pak chodí často močit,takže ani nepozoruje ,že by to mohlo být známkou diabetu.
Měl by sám vědět co mu může uškodit,poradit se s doktorem,protože každý je jiný a muže být diabetik co"chlastá"a žije šťastně a diabetik co dodržuje vše a stav se zhoršuje.Píšete,že má hodnoty v poho a sleduje se,tak bych o něj určitě strach neměla.Staví se k tomu zodpovědně,tak bych mu ty piva nebrala
Dobrý den, můžete mu navrhnout, ať do sebe hází pivo se sníženým obsahem cukru, tzv.
dia-pivo (podchlazené je docela chutné). Zdravím!
Dobrý den, může zkusit tu potřebu piva omezit, třeba jen na 2 kusy denně, ideálně ať píje alespoň ta nízkostupňová ("desítky" a méně), protože čím silnější, tím více cukru...
Jinak souhlasím s nápadem na Dia pivo, i když je pravda, že dia pivo prostě není klasické pivo, s tím by se musel smířit. Jinak je pravda, že čím dál méně pivovarů vyrábí Dia piva, ale celostátně určitě seženete Gambrinus Dry (Dia), dále Staropramen Déčko, pak možná ten Primátor Diamant, Samson Dianello, dobré je také pivo Linie z pivovaru Jihlava.
Pivo Gambrinus Dry je velice dobré pivo! Piji ho dva roky a je opravdu moc dobré což se nedá řici o ostatnich! V Bille ho mají za 12,60 doporučuji! I když jsem měl nečekanou návštěvu a řikal jsem že mám dia pivo tak se každý ošíval a po ochutnáni byli mile překvapeni a dali se jich hned několik. Milan
Osobně znám vícero lidí co takhle "lejí".V každém případě asi ví co může a nemůže /osobně bych to viděl na téměř abstinenci nebo tak max jedno malé po obědě ),prostě serýnkuje na to! Taky jsem měl pár takovejch-2 nám zjistili současně při LPK (v práci jako zednící - lešenáři-on dnes ČID cukr nevím -dle posledních zpráv kolem 25 jednotek a odmítnutí lečby inzulínem!já po cca7 letech od zjištění do 10 jednotek!)Další od dětství a leje 1.Ligu a to že pracoval jako řidič bagru jej vůbec netankovalo-ůdajně první v JČK s inzulínovou pumpou (od cca10 roků!) prostě každý strůjcem svého zdraví!
Pokud se měří, a cukr si hlídá, pravidelně si píchá Inz, a pokud má i dlouhodobý průměr dobrý, tak se nemusí bát. Ona totiž cukrovka je daleko větším strašákem pro lidi mimo, než pro ty, co ji mají. Ten kdo ji má, je poučený a zodpovědně se léčí, ví co smí a co nesmí. U toho piva nevadí ani tak cukr, jako nadměrný příjem kalorií. Ale jestli fyzicky pracuje, tak se to asi srovná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.