Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předělat brzdu na babetě

Od: danzeleny odpovědí: 3 změna:

Dobrý den: mám otázku , mám doma babetu a chci naní předělat zadní brzdu na šlapátka , to proto abych nemusel brzdit rukou protože ji mám postuženou . Motorkám vůbec nerozumím proto píši sem . Někteří lidé mi řekli že zapotřebí předělat motor a dát do něj zdrž. předem děkuji za jakékoliv rady i za nákresy se nebudu zlobit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Možné je vše . Ale mikdy jsem to na nabettě nebiděl. Vyžadovalo by to poměrně dost uprav

hodnocení

0x
Babeta má dva řetězy. Jeden pohání motor, druhý pedály.
Na brzdu podobnou jako na bicyklu by bylo třeba asi upravit tu volnoběžku v náboji pedálového pohonu. Zřejmě dost složitě. Ne v domácích podmínkách.
Nepochopil jsem tu zdrž. Můžeš vysvětlit?
brzda musí fungovat i při pohonu pedály, i při jízdě bez motoru, třeba z kopce.
Někteří lidé mají vůbec představu o motoru babety?

hodnocení

0x

Čo tak dať na hriadeľ pedálov reťazové ozubené koleso na pevno,z neho reťazou na voľnobežku,ktorá je otočená tak,aby bola v zábere pri pohybe pedálov dozadu a voľnobežkou cez páku ovládané lanko brzdy.Tam kde je uchytený výfuk by bolo miesto na konštrukčné riešenie.Štartovanie by ostalo zachovalé,nožný pohon tiež,len krútenie pedálmi dozadu by sa obmedzilo,lebo by dochádzalo k brzdeniu.Ďalšou alternatívou by bolo dorobenie nožného pedála ktorý by bol uchytený tam kde výfuk a prechádzal medzi motorom a pravým pedalom na lanko brzdy a koštrukčne poriešiť tak,aby to bolo vzájomne prepojené s ručnou brzdou.Funkcia pedálov by ostala nezmenená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]