Nejste přihlášen/a.
Dobrý den: mám otázku , mám doma babetu a chci naní předělat zadní brzdu na šlapátka , to proto abych nemusel brzdit rukou protože ji mám postuženou . Motorkám vůbec nerozumím proto píši sem . Někteří lidé mi řekli že zapotřebí předělat motor a dát do něj zdrž. předem děkuji za jakékoliv rady i za nákresy se nebudu zlobit.
Čo tak dať na hriadeľ pedálov reťazové ozubené koleso na pevno,z neho reťazou na voľnobežku,ktorá je otočená tak,aby bola v zábere pri pohybe pedálov dozadu a voľnobežkou cez páku ovládané lanko brzdy.Tam kde je uchytený výfuk by bolo miesto na konštrukčné riešenie.Štartovanie by ostalo zachovalé,nožný pohon tiež,len krútenie pedálmi dozadu by sa obmedzilo,lebo by dochádzalo k brzdeniu.Ďalšou alternatívou by bolo dorobenie nožného pedála ktorý by bol uchytený tam kde výfuk a prechádzal medzi motorom a pravým pedalom na lanko brzdy a koštrukčne poriešiť tak,aby to bolo vzájomne prepojené s ručnou brzdou.Funkcia pedálov by ostala nezmenená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.