Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěl bych prosím poradit ohledně koupi tohoto vozu :
Zítra jsem domluvený s pánem že se na auto dojedu podívat, chci se tedy zeptat na co si dát pozor a na co se pána zeptat ohledně auta,aby když stím budu jezdit se za nějakou krátkou dobu něco nepodělalo a auto nejelo..(třeba v kterém roce auto předělal z benzínu na lpg atd..Prostě cokoliv důležitého co bych měl o voze vědět než si ho zakoupím.Na co by jste si vy dali pozor při koupi tohoto auta, popř. na co by jste se toho pána zeptali, kdyby jste se na to auto jeli podívat?
Četl jsem na této stránce nějaké staré Otázky/diskuze o tom jestlje či není výhodné auto na lpg, někdo říkal že je výhodné jen když ujedete minimálně 20 000km ročně, někdo zase říkal že auto na lpg je výhodné pořád atd. Jak to tedy je?
Děkuji za odpovědi.
Tyhle galanti reznou hrozně.Felicie proti tomu nerezne vůbec. Až se půjdeš podívat pod auto, tak se na 99% zhrozíš.
Motor je asi nejlepší na tomhle autě. Jsou zde časté problémy s převodovkou. Špatné synchrony a ložiska.
Dále to má komplikovanou přední nápravu jako např. Passat. Jakmile se podcení včasná kompletní výměna, tak se dost často stává, že upadne za jízdy kolo. (vyskočí z čepu a narve se do podběhu) Už jsem zachraňoval 4x, kdy u Galanta toto nastalo. Vždy to začíná občasným vrznutím. Ani na STK kolikrát nepoznají.
Já bych do toho nešel.
doplněno 12.06.15 09:50:Píše tam sice přední ramena. Ale jestli je dělal všechny? A kdy. A jaké použil. Kvalitní jsou drahé, takže plno lidí dává čínu a pak se diví, že za chvilku je to zase KO. A i když dáš originál, tak více něž 100tis km to nevydrží.
Mám v okolí po známých 3ks tohohle Galanta V6 a do poslední chvíle to zvenku vypadá, že sem tam je pouze nějaký puchýřek. Jenže když se do toho řízne, tak zjistíš, že vevnitř je to sežraný fest.
Ano venkovní lak to má daleko kvalitnější, než třeba felda. Takže než to proleze skrz, tak to chvilku trvá. Jenže antikorózní ochrana spodku a dutin je na tom daleko hůře. Ale to není na první pohled vidět. Přitom to je daleko horší, než vorezlej blatník.
To auto stálo nové přes milión, tak bych si představoval lepší zpracování.
Za tu cenu bych nikam nejezdil , je to rezavé jak liška ( viz to samé odkaz - japonci z té doby neuměli udělat vůz aby vzdoroval korozi , např. 6 leté mazdy rezaví ,), u tak starého vozu si musíte dát pozor na vše , vzít sebou někoho kdo tomu rozumí a kupovat za cenu do 30 000 ,
jinak RZ ta je nová a chce se toho někdo hned zbavit .
doplněno 12.06.15 00:19:nepíše ani nájezd km ,
ale píše - stav odpovídá stáří , no když se i k tomuto přizná tak to bude nic moc .
Já bych se zase zaměřil na jinou věc. To auto vypadá dost sportovně. A uvědomte si, že tato auta jsou už z podstaty daleko více namáhána. Prostě se to od nich čeká. Pak je logické daleko větší opotřebení proti běžně užívaným autům. A od toho by se měla odvíjet i cena. Zase cílová skupina, která je kupuje, je taky jasná. A je jasné o co jim jde. Pak cena a výdrž nehraje takouvou roli.
Děkuji všem, kteří sem napsali jejich názory a osobní zkušenosti.Věděl jsem,že to není na škodu napsat na tuhle super stránku se super lidma, kteří dokáží pomoct/poradit.Auto kupovat nebudu na vaše rady/osobní zkušenosti..pánovi řeknu, že na auto se ani nepojedu podívat, (když vím,že si ho ani nebudu kupovat..), protože mi nějací kamarádi řekli, že mají stejné auto a mají sním chvíla co chvíla problémy atd.
Ještě jednou Díky všem, ušetřili jste mi peníze a plno starostí( s autem..) Jste super
Dobré řešení
Jen se mu nemusíte svěřovat - on je prodejce, on má takových zájemců 10, kteří nakonec před cestou zmoudří.. Stačí napsat sms - sorry, nepřijedu, akce nákup zrušena.
Každý prodejce se snaží vůz při prodeji zvelebit a fotit z těch hezčích stran. Někteří si fotky aut půjčují z netu a popis vymyslí - jen aby si přitáhli člověka na prohlídku, kterého pak ukecají na nákup jiného vozu, protože ten první právě večer prodal a nestihl zrušit inzerát...
doplněno 14.06.15 13:03:MP, tak to jsme na tom v prodeji vozů stejně - já prodávám ty svoje ojetiny vždy "Na ND, na dojetí, na opravu" a cena do 20tis. 3 auta jsem prodal za 6 tis - přece nebudu škudlit tisícovku, když se mi to auto pak rok zabydlí před garáží nepoužité ... Ale já nakupuju auta za 30-50tis na 2-4 roky, ojedu a prodám .. pokud to jde, bez servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.