Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW Passat (98) 1,8T

Od: mladoch odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, na co si dát pozor u VW Passat 1,8T (r.v.98) Limuzina? Je to dobre auto pro zacatky? Jedná se o dovoz z D.Díky za odpovedi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nestrašte ho :) bratr má ten motor už třetim rokem v oktávce a nemá stim žádnej vážnější problém auto lítá jak drak olej nebaští a za tu dobu sme dělali jen rozpadlý podtlakový hadice a odešla mu zapalovací cívka

u passatů bejvá problém s přední nápravou a zlobí elektrika-centrál okna atd je tam svazek s jednotkou na podlaze u řidiče a vlhkost dělá svý

a dle mě je lepší silnější auto než auto bez koní a pokud člověk neni rapl tak nebude problém

auto zkoukni nemělo by kouřit,turbo by mělo zabírat cca od 1600otáček,nemělo by hučet hvízdat motor by měl běžet pravidelně neměl by škubat a starty teply i studený by měli bejt skoro okamžitý,na palubce at ti nesvítí žádná porucha a měl by chodit veškerej komfort systém jo a hlavně kouknout jestli to topí a nepřehřejvá se motor!

co se týče podvozku nemělo by nikde nic bouchat,koukni jestli nejsou nák nesouměrně sjetý gumy,jestli to nikam netáhne,jestli se při brždění neklepe auto

dále počítej mít na straně 10-15 tisíc na prvotní opravy -rozvody,vodní pumpa,oleje, filtry todle se dělá okamžitě po koupi auta! dále pak přihlášení,stk,em,pojistka,a možná brzdy vejfuk

jestli bude auto pěkný a za dobrou cenu neni co řešit a ber jen počítej stim že se spotřebou nepudeš pod cca 8,5l na 100km

hodnocení

0x

Pro začátečníka je to silný motor - měl byste se naučit jezdit slabým motorem a naučit se řídit. Až za pár let si hledat takto silný vůz.

Majitelů těchto vozů jsou plné zatáčky - tedy jejich jména na hrobečkách...

doplněno 11.06.15 15:01:

tipcars.com/...

recenze obyč. lidí - uživatelů - cars.cz/...

Je to starý vůz - proto se může stát cokoliv bez ohledu na recenze JINÝCH VOZŮ - u tak starého vozu prostě buď sázíte jako v loterii nebo máte s sebou někoho, kdo tomu rozumí.

mladoch
hodnocení

Nejsem žadny blazen abych auto hned nechal nekde v prikope, jen jsem se ptal na co si dat konkretne u teto motorizace pozor. Nejake zkusenosti mam na Felicii a dostal jsem ted peknou nabídku na tento vuz.

mladoch
hodnocení

Tak zmena..je to 1,6 :) Nejake slabiny tohoto motoru?

1,6 74kW? motor dobrý, žere nad 8 litrů. Vše ostatní je shodné s 1,8T - jen je to línější kus, protože na ten motor je to moc těžký vůz.

Stále platí doporučení na prohlídku se servisákem nebo zkušenou osobou, případně zajet na STK a zaplatit si 300,- za "přípravu k TK" - zásadní problémy tam zjistí.

1.6ku ma pritelkyne je to slaby moc to nejede a basti to taky pod osum litru okolo komina stim nepudes v porovnani stou turbinou je to pekač
Udrzba naka ta elektrika,zatuhli sterace,menil sem cidlo kliky i vacky a odchazej tam prevodovky ja bych to pro sebe nechtel jakodruhy auto pro zenu dobry
Hele znamej mi tu za 50 nabizi tdi oktu ale híckanej kousek 99ka skoro 300 nalitano 66kw predelavka na novejsi typ jestli bys mel zajem napis mi do zprav

radekradeczech
hodnocení

0x

Dobrý den,

musím hned v první řadě říct, že naprosto souhlasím s JMLC. V každém případě říkáte, že chcete slyšet, na co si dávat pozor, tak se Vám pokusím odpovědět: Na všechno. Opravdu. Auto staré z roku 98 je staré 17 let, takže koukejte na celkový stav vozu a podle toho ho vybírejte. Takovéto auto určitě nebude mít najeto 150tis. a pokud ano, nebude stát stejně jako to samé auto s jednou tak velkým nájezdem. Naopak musím říct, že tohle auto je doopravdy držák, proto bych se nebál. Sám mám tento motor v Octavii ze stejného roku a musím říct, že je to úžasný motor, který má v současné době najeto čtvrt milionu a nedám na něj dopustit. Hlídejte turbo, které se projevuje pískáním, když je špatné, to je asi jediné. Pak u tohoto motoru odchází cívky, což mě zatím tedy nepotkalo, ale hodně se o tom na fórech píše a pak se připravte na to, že tento motor ztrácí olej přes pístní kroužky, takže budete muset buď hlídat pořád hladinu a dolévat nebo investovat 8000Kč do nových pístních kroužků.

P.S.: V každém případě bych auto staré 17let nedovážel, ale koupil ho v ČR.

Hodně štěstí a rozmyslete si, zda není lepší koupit něco menšího a slabšího, protože tohle auto má z 0 na 100 za 8 vteřin a není jednoduché ho dávat do rukou začátečníka. Ale je to sokonalý spolehlivý motor, který vydrží opravdu hodně, trhá silnice, dává si všechny silné nafťáky, ale jezdím s ním klidně za 16litrů po městě a kor v zimě. Ale pravda, s klidnou nohou se dá mimo město udělat 7-8cca, což jde. Ale člověka nebaví jen lechtat plyn takto silného auta, tak se připravte na 10litrovou spotřebu. A opravdu si rozmyslete koupi slabšího vozu, kor pokud jste student a nemáte moc pěněz. A pokud máte, tak si šetřete na ten hrobeček u silnice, jak píše JMLC...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]