Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Potřebuji poradit s problémem,který se mi stal při koupi vozidla.Koupil jsem v sobotu auto v jiném okrese,zaplatil a nechal jsem mu velký TP aby mohl auto odhlásit a já poté u nás přihlásit.Jenže mi včera psal,že mu musím ještě poslat malý TP.Tím mi vzniká problém co ukážu Policii při kontrole na silnici,když budu mít akorát emisák a pojistku.Děkuji za radu.
Při kontrole na silnici se prokážete kupní smlouvou. Malý i velký TP vrací původní majitel na evidenci vozidel.
při kontrole na silnici s e podle zákona musí každý prokázat platným osvědčením o registraci vozidla, kupní smlouva policistu nezajímá..ani ta, kterou dávají v nej-bazaru 3xA, kde je uvedena na konci textu lživá formulace, že tato kupní smlouva - faktura po dobu 30 dnlů nahrazuje technický průkaz...je to v rozporu s platnými zákony...
Tak to se omlouvám, zákony já neznám Psala jsem to na základě vlastních zkušeností jakožto kupjící i prodávající. Do kupní smlouvy jsem nikomu nepsala "nahrazuje TP po dobu...", ale někdo mi řekl, že policisti to respektují. Znamená to, že dokud není vozidlo kompletně dokladově přepsané, tak s ním nelze jezdit? (už si to pořadí věcí při vyřizování nepamatuju)
Stačí odhlášení na nového vlastníka, povinné ručení a můžete s vozidlem jezdit,ale je potřeba jej co nejdříve doregistrovat pro splnění litery zákona.
Proč by měla policie místo řádného dokladu respektovat kus nějakého papíru?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.