Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepsání vozidla na jiného majitele

Od: radarov odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Potřebuji poradit s problémem,který se mi stal při koupi vozidla.Koupil jsem v sobotu auto v jiném okrese,zaplatil a nechal jsem mu velký TP aby mohl auto odhlásit a já poté u nás přihlásit.Jenže mi včera psal,že mu musím ještě poslat malý TP.Tím mi vzniká problém co ukážu Policii při kontrole na silnici,když budu mít akorát emisák a pojistku.Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*K odhlášení vozu je zapotřebí i malý TP.Způsob je ten,že buď zajedete za prodávajícím a počkáte až vůz odhlásí a nebo mu ho pošlete a budete čekat až vše zařídí a pošle Vám ho zpět.

radarov
hodnocení

Děkuji za odpoved.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

přesně tak, při zápisu každé změny se podle zákona předkládají oba doklady, kdyby předchozí vlastník udělal odhlášku na Vás ještě předtím, než jste s autem odjel, neměl by jste dnes žádný problém...

mamcazmoravy*
hodnocení

0x

Při kontrole na silnici se prokážete kupní smlouvou. Malý i velký TP vrací původní majitel na evidenci vozidel.

nespokojenyurednik

při kontrole na silnici s e podle zákona musí každý prokázat platným osvědčením o registraci vozidla, kupní smlouva policistu nezajímá..ani ta, kterou dávají v nej-bazaru 3xA, kde je uvedena na konci textu lživá formulace, že tato kupní smlouva - faktura po dobu 30 dnlů nahrazuje technický průkaz...je to v rozporu s platnými zákony...

mamcazmoravy*

Tak to se omlouvám, zákony já neznám :( Psala jsem to na základě vlastních zkušeností jakožto kupjící i prodávající. Do kupní smlouvy jsem nikomu nepsala "nahrazuje TP po dobu...", ale někdo mi řekl, že policisti to respektují. Znamená to, že dokud není vozidlo kompletně dokladově přepsané, tak s ním nelze jezdit? (už si to pořadí věcí při vyřizování nepamatuju)

celp*

Stačí odhlášení na nového vlastníka, povinné ručení a můžete s vozidlem jezdit,ale je potřeba jej co nejdříve doregistrovat pro splnění litery zákona.

Proč by měla policie místo řádného dokladu respektovat kus nějakého papíru?

nespokojenyurednik

pamatovat zákony si nemusíte, stačí zavolat na dopravní úřad - registr vozidel v místě Vašeho bydliště, tam Vám, poradí co a jak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]