Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oznámení na okně od městské policie

Od: valis odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, rád bych věděl jak je to právně s oznámením přestupku (lístek na okně od městské policii) špatně jsem parkoval mezi tramvajovým pásem a okrajem vozovky nezůstaly podle všeho 3 m . Přestupek to je to nepopírám, denně tam takto parkuje desítky aut a než by policie nasazovala desítky botiček řeší to oznámením na sklo automobilu. Ale teď mi jde o jinou věc, takovéto oznámení jsem měl na autě už cca před měsícem . Sundal jsem ho z okna a dál věc neřešil, nikam jsem nešel. No a teď mi přišlo asi předvolání od policie, přesné znění nevím zatím to mám na poště. Ale chci se zeptat když se na základě předvolání dostavím k podání vysvětlení a budu trvdit, že jsem nikdy žádný lístek na okně nenašel nemají mi to přece jak dokázat? nafocené to mít mohou, ale mohl mi to někdo sundat ! Nechci se vyhýbat trestu jen mě zajímá jak se takový to případ dá právně zhodnodit. Když přijdou na měststkou a řeknu, že mi přišlo předvolání ale o ničem jsem neveděl a žádný lístek nikdy nenašel . Děkuji za komentář

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

3x

Pravne je listecek za steracem stejne jako predvolani na policii kridou na chodniku :)

sebrle
hodnocení

2x

Má právní podklad,ale dál,měl jsem to podobně,stál jsem v zákazu stání a řekl jsem,že lístek byl nečitelný,řekli dostavte se do 10 dnů,nebo počkejte na předvolání. Počkal jsem na předvolání a přišel,chvilku počkal ve frontě,u okýnka podepsal lejstro,řekla co jsem udělal,já že je to možné a ona,když budete souhlasit tak to bude za 300,-,bez bodu,podepsal flastr a šel dom. 10 minut!

repkin*
hodnocení

1x

Vy řeknete, že jste tam lístek neměl a dál se s Vámi nebudou bavit o lístku. Budou se ptát na to, kdo řídil vozidlo, pokud ho neuvedete, dostanete pokutu Vy jako provozovatel (bez bodů je to i kdyby jste řídil).

valis
hodnocení

Děkuji za odpověď šlo mi hlavně o ten lístek (ta prodleva mezi přestupkem a předvoláním k vysvětlení) Asi jsem zkoušel jak se taková věz ze strany policie řeší a jestli opravdu něco přijde nebo ne :D

fakus*
hodnocení

1x

Strážník městské (obecní) policie nemůže v současné době pro předvolání použít tzv. "lísteček za stěračem", jelikož tento nejenom že nemá žádnou právní váhu, ale vlivem například povětrnostních podmínek může například uletět nebo může být zničen škodolibým sousedem apod.

Závěr:
Přijdete-li tedy ke svému vozidlu a máte-li lísteček za stěračem, v klidu jej vyjměte a vhoďte do koše. Pokud přijde majiteli doporučeně nebo s dodejkou (jinak nelze prokázat převzetí konkrétní osobou) předvolání k podání vysvětlení, kde doporučuju se dostavit.podle současné legislativy je bohužel faktem, že lístek za stěračem nemá žádnou právní hodnotu, obecně se občan lístkem nemusí vůbec zabývat viz. pojednání na domácí stránce, bohužel v našem malém kocourkově se stalo národním sportem prioritně se zabývat druhotnými věcmi a ty primární přehlížet, dle mého názoru právni podklad lístku za stěračem nebo nejasný výklad §11 zák. 553/91 není vůbec podstatný, smyslem zákona je postihnout protiprávní jednání, v tom případě se nebudu zabývat jeho nedokonalostí, ale jeho naplněním, tzn., že prioritou je řešení přestupku a účinné postižení pachatele, ostatní je podružné, kdo se odvolává na vše možné byť dle litery zákona jen aby se vyhnul postihu? přestupce, copak opravdu všichni mají tak pokřivenou páteř, že nejsou schopni postavit se čelem svému pochybení a přijmout zodpovědnost? místo toho poukazují na špatnou práci četníků jednajících mimo zákonná oprávnění, to mi připadá jako kdybych dal kameníkovi nekvalitní dláta a pak jej obviňoval ze špatné práce, navíc doba černých šerifů je už dávno pryč, podívejme se za hranice, v každé vyspělé zemi od nás na západ mají městské policie s pravomocemi, o kterých se našim četnikům ani nezdálo, snad se jim v tomto směru alespoň trochu přiblížíme, s dlouhodobého hlediska je zřejmé a nezvratné, že celorepubliková policie není a nebude ve stavu kdy by nahradila četníky, MP má prostě své nezastupitelné místo v dnešní moderní společnosti at se to někomu líbí nebo ne, neřešme proto nedostatky v zákonech,které jsou vizitkou jejich tvůrců, ale řešme sami sebe, je to především o nás, naší morálce a rovnosti našeho ducha...

sunset*

Denně k vidění a ověření U Koruny v HK. Pánové z PČR parkují svá soukromá auta na placeném parkovišti bez placení, zato s vytaženou nášivkou Policie. Botičkující MP mi na přímou výzvu vyhrožují neurvale zatčením, ale samozřejmě auta "kolegů" nechají stát bez placení. Tak jaká morálka, když tu nešťastnou spravedlnost policie právě znásilnila a vyválela v blátě?

Jen tak si zacituji Stopařova průvodce: Když slyšel slova jako charakter nebo mravní čistota, sháněl se po slovníku, a když zaslechl cinkání hotových peněz, hledal zákoník, aby ho mohl zahodit.

buss
hodnocení

0x

Furt pitomé výmluvy, kdyby ty lístečky nebylo možno strkat za stěrač, tak to nebudou přece dělat, že? Nepřišel jste, předvolali písemně. Nebylo lepčí tam hned utíkat a ronit slzy? Fotí si toa mohou se vytasit i co mají na kameře. O lístku už nebude řeč, měl jste to ve schránce.

doplněno 11.06.15 11:29:

jen mě zajímá jak se takový to případ dá právně zhodnodit. Když přijdou na měststkou a řeknu, že mi přišlo předvolání ale o ničem jsem neveděl a žádný lístek nikdy nenašel.
Na toto se zeptejte na služebně a pak sem napište co řekli. Nebo tam jděte s právníkem.

repkin*

No nevím, proč by se na to měl ptát, jelikož to nikoho zajímat nebude. Poslali mu výzvu, tu prokazatelně převzal, takže až se dostaví, zeptají se, kdo tam to auto zaparkoval? Maximálně se zeptají ... vy jste nečetl výzvu za stěračem? odpověď ... žádnou jsem tam neměl, když jsem přišel k autu ... a dál se tím nikdo zabývat nebude ... tak už to proboha pořád neřešte dokola ;)

hodnocení

0x

Běžná praxe - Lísteček jsem neviděl, asi ho někdo vzal, případně vítr... Přestupek si nepamatuji, ale když máte fotku, tak asi jo - tady jsou peníze na pokutu.

Pokud chcete ušetřit, bude to složitější, ale také se dá... jen to pak otravuje více lidí..

sunset*

Otravuje to jen jednu osobu - tu, která si na schránku v zahraničí vylepí jmenovku "Vladimir Putin" a po obdržení výzvy ji zase sundá.

bambula*
hodnocení

0x
Když provedu chybu, tak se nekroutím a dle možnosti zaplatím, když se kroutím jsem kvalitní čecháček postkomunistické demokratické společnosti pod vedením kvalitní šlechty a spol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]