Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lékařský posudek

Od: blackman* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

dostal jsem možnost v rámci rekvalifikačního kurzu udělat řidičské oprávnění na sk.C+ sk.E. Vyplnil jsem přihlášku, odnesl jsem jí do autoškoly, tam mi přihlášku potvrdily a bylo mi řečeno, že je nutné potvrzení o zdravotní způsobilosti. Toto potvrzení jsem zavezl k mému praktickému lékaři a vzhledem k tomu, že jsem před půl rokem na cca týden byl hospitalizován v léčebně, tak mi řekl, abych zašel na psychiatrii, kde mi doktorka, která mě po hospitalizaci doléčila sdělila, že mi to nepotvrdí, ať jdu na psychologii, kde budu psát půl dne nějaké testy. Problém je v tom, že termín jsem dostal až za cca 4 měsíce, což je pochopitelně nereálné vzhledem k tomu, že z úřadu práce chci odejít co nejdříve, protože mi byla od známého nabídnuta práce řidič sk.C+E, k čemuž samozřejmě potřebuji řidičské oprávnění. Do léčebny jsem se dostal celkem náhodou - měl jsem deprese ( složitější období) a psychiatr mi předepsal léky (tuším že neurol nebo tak nějak se to jmenovalo). Léky mi pomáhaly, ale jednou jsem se předávkoval a jel jsem k doktorovi, který mě poslal na vypumpování žaludku a následně jsem jel do léčebny. Po 8mi dnech mě pustili s tím, že jsem zdravej a nevidí sebemenší důvod, proč mě tam někdo vůbec posílal, ale pro jistotu jsem dostal kontakt na psychiatričku, která toto domění měla potvrdit, mi předepsla antidepresiva, které jsem také bral, ačkoli jsem se cítil být 100% zdráv. Nejvtipnější na tom je skutečnost, že řp.sk.B mám stále a autem jezdím prakticky každý den. Chápu, že se psychologické testy provádí při žádosti o profesák, ale v mojí situaci nechápu, proč bych si nemohl udělat řidičák zatím pro své vlastní účely. o profesák bych žádal stejně až po tom, co bych udělal řp.sk.C+E a odešel bych z ÚP. V tomto případě pak nechápu, proč mi nebyl odebrán řp.sk.B A NEBO proč mi odepřená možnost udělat si C+E díky "zamítnutí" lékažského posudku. Nejvíc mě na tom zaráží, že mi nebyl písemně ani ústně sdělen důvod. V diagnóze se nic zásadního, co by naznačovalo tomu že jsem nezpůsobilý k řízení motorových vozidel, není. Věřím tomu, že kdybych byl opravdu alespoň trochu "nemocný" nebo kdyby něco naznačovalo tomu, že jsem nezpůsobilý, byl by mi odebrán řp.sk.B.

Když už jsem byl rozhořčen skutečností, co se kolem mě děje, zeptal jsem se, jaká je vlastně diagnoza k tomu, že nebude potvrzena zdravotní způsobilost. Psychiatrička asi 15 minut hledala mojí jedno stránkovou složku (kterou si mimo jiné napsala na základě informací, které jsem jí sdělil pár dní po hospitalizaci), kterou nakonec našla a sdělila mi, že bohužel jí nepřišlo vyjádření z hospitalizace, a že ten papír nepotvrdí.

Byl by někdo tak hodný a nastínil, jak tuto situaci začít řešit?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyhľadaj si iného dopravného psychologa,ktorý ti to za väčší poplatok spraví individuálne rýchlejšie.Napr.na Slovensku ti doktor nepotvrdí zdravotnú prehliadku na C skupinu a vyššiu hoci by si už bol ich držiteľom a poliícia dokonca pri výmene vodického dokonca pozastaví účinnosť danej skupiny pokiaľ niesu psychotesty.6iadný doktor nechce byť zodpovedný,ak by sa niečo nebodaj stalo.Možno je legislatíva v Čechách podobna našej,tak ja vidím v tom riešenie takto a popri vodickému si spav hneď aj profesný preukaz.Neviem,či by si sa na Slovensku vtesnal do 1300€ za všetko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]