Nejste přihlášen/a.
dá, platný zákon nevyžaduje žádnou plnou moc, takže přihlásit podle zákona. Pokud máte velký a malý TP, platnou technickou prohlídku, evidenčku ner starší 14 dnů, platnou zelenou kartu, občanku a jste svéprávná, nejpozději do 30.06.2015 musíte podat žádost na úřadu, místně příslušném podle místa Vašeho trvalého pobytu.
Tak neváhejte.
Závěrem ještě jednou zopakuji první větu - zákon nevyžaduje ani nikdy nevyžadoval předložení žádné plné moci, pokud jednáte sama za sebe.
Pokud lze podle české ústavy realizovat věřejnou moc jen na základě zákona a v jeho mezích, požadovat něco co nevyžaduje zákon je v podstatě NEZÁKONNÉ.
doplněno 09.06.15 18:22:LEJBR je nevzdělanec který tady systematicky šíří nesmysly.
mzxy - sám šíříš nesmysly ,jsi teoretik bez praktických zkušeností .
kdybys někdy přepisoval vůz v polopřevodu tak to fakt bez plné moci nešlo .
tady jsi - ,chytrolín od knihy , že mám pravdu .
p. Milane
Plná moc
Já XY (osoba na odhlášce ) dávám plnou moc
k veškerým ůkonům týkající se převodu vozu Audi ,RZ , VIN ,
na osobu AB.(dohlašovatel)
Já XY již nebudu vůz dále provozovat .
Prostě dohlašovatel nebyl u vozu v registru a úředník chtěl plnou moc od poslední osoby vedené v registru .
doplněno 09.06.15 22:34:matla zrzavý xy - se pořád ohání zákony ale ne vše řeší zákon , pochybuji že- matla zrzavý xy - zná všechny vyhlášky .
koupil jsem vozidlo, v techničáku vlastník to odhlásil na někoho, ale já to koupil od jiného,
na úřadě po mě nechtěli plnou moc. Páč stále nevím co, kdo a k čemu mně zmocní, když jednám sám za sebe.
doplněno 09.06.15 21:30:laybore, já Vás chápu, taky občas radím jít cestou menšího odporu, a napsat si ten papír. Ale fakt to není třeba. Stačí jen důsledně trvat na tom, že chci dokončit polopřevod.
Twingo bych si tipnul max 3000kč (viz odkaz také!) data.idnes.cz/...
Nejlepší je podívat se na normu zapsanou v TP (viz obr -jedna z variant zápisu) a rozkódovast ji dle tabulky : finestrino.cz/...
Pokud byl převod započat před 1.1. 2015 tak plná moc nemusí být ověřená ,
napíšete si ji sama ,
chytrý raditel MZXY bude radit že plná moc není potřeba , ale asi nikdy polopřevod nedotahoval do konce .
doplněno 09.06.15 18:23:Ty jsi vzdělaný ale o polopřevodu víš kulový ,už pochop že teorie je jiná než praxe
doplněno 09.06.15 18:24:zákon nevyžaduje - ale vyžaduje úředník na registru
pokud původní zákon vyžadoval registraci jen v situaci, kdy občan "hodlal" auto provozovat, v situaci, kdy auto, odhlášené na jeho jméno "nehodlal" provozovat, mohl jej prodat dál bez nutnosti registarce...pokud máte v ruce velký a malý TP, máte doklady o schválení technické způsobilosti, které vyžaduje zákon...pokud do 30.06.2015 nepodátev žádost a budete zbytečně zrtácet čas s hlupáky v této poradně, nedoregistrované auto úředně zanikne a už nikdy jej nepřihlásíte, protože NAVŽDY ztratí technickou způsobilost. Doklady které teď máte + značky se stanou neplatnými a z auta se stane hromádka náhradnich dílů.
Laybore-zákon také nevyžadoval při převodu z A na B doložit PR a přesto to vyžadovali.Takže pokud jsi odmítl dodat PM a ZK tak musel (ten který "ouřada") pokud nechtěl aby se přišlo na jeho nekompetentnost,přestat vyžadovat .Avšak 99% procent čechů si nechtěl (jako správný ...lezec) dělat problémy a raději doložil i to co netřeba dokládat!
Každý úřad postupuje bohužel trochu jinak. Proto bych vám radil se zeptat na vlastním úřadě co po vás budou chtít Nekoušou! Původní majitel je dle mne ten, kdo je vlastníkem v TP, jako vlastník zaregistrován. Máte na mysli, že bylo odhlášeno na někoho dalšího tedy je v polopřevodu? Někde chtějí potvrzení od tohoto, že ho neprovozoval, protože byl povinen ho registrovat. U nás ne. To si napište sama.
doplněno 10.06.15 21:47:socom13 ona nikdy nemusela být PM ověřená. Ani nebyla potřebná kupní smlouva, protože mohla, může být per huba. Já nervy na dopravce ani na OdbDSA nikdy neměl. Zavolám a když mi uvádí něco, co nesedí se zákonem, tak se ozvu. Jednou byla debata na dopravce, už ani nevím, byto to OS SNB? Koncová sdružená svítilna, že to tak nelze, tak jsem mu vysvětlil co je v zákonu. Mám zásadu, jdu na úřad, tak se na normu napřed podívám. A ono se to vyplácí, za komuny při koupi pozemků to úřad projel, úřednice bečela.
Socom píše - Tak už mám všechno vyřízené. Opravdu platí že pokud dojde k odhlášení auta už před 1.1.2015, nemusí být plná moc úředně ověřená - MZXY hlásá něco jiného
já to vím a rozumím Vám.
Mzxy ale má pravdu, že není třeba na dokončení započatého loňského úkonu plnou moc. To že to úřednice požadovala, je jasné, ale já jí opravdu neměl a šlo to.
Pane kolego layborre, já se domnívám, že Vy se svou znalostí byste určitě zvítězil nad úřednicí bez plné moci, ale máte pravdu v tom, že práce na tři minuty Vás nevytrhne, nežli se dohadovat.
doplněno 10.06.15 20:59:Taky nepotřebovala plnou moc..
Blahopřeju, doufám že si tento příspěvek přečte i LEJBR...akorát nerozumím té poznámce o špatném spánku úřednice...zákon platí pro příjemnou, usměvavou úřednici, stejně tak i pro tu, která trpí nespavostí.
Proto se domnívám, že by vše hladce prošlo i bez čestného prohlášení. Zatím žádný účastník této diskuse neuvedl, že jeho žádost byla rozhodnutím správního orgánu zamítnuta kvůli tomu, že nepředložil něco, co zákon nikdy nevyžadoval. To si dnes nidko netroufne a pokud ano, je to v krajním případě i na žalobu.
LEJBR - dnes jsem se dobře vyspal, pokud bude opět nucen dominantní úřednicí psát v čekárně úřadu falešnou plnou moc, zdarma ti napíšu na tuto dominu stížnost pro nesprávný úřední postup a hrubé porušení porušení zákona
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.