Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na ČKP

Od: uzel odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám dotaz ohledně ČKP.

Koncem roku 2008 jsem zjistil po návštěvě registru vozidel, že jsou na mne evidována dvě vozidla z doby cca 20 a 10 let zpět,

která jsem fyzicky zlikvidoval.

Jelikož byl na registrech blázinec uzavřel jsem povinné ručení na dva měsíce, abych měl klid vše během ledna a února vyřídit.

To se také podařilo a 8.1.2009 byla obě vozidla trvale vyřazena.

Jaké bylo mé překvapení když jsem nyní na konci června obdržel od ČKP Výzvu k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných a to za období 1.3. až 27.4.09 .

Tak jsem znovu vyrazil na registr a nechal si udělat aktuální výpis, kde mám obě vozidla trvale vyřazena .

Zatelefonoval jsem na ČKP, kde jsem jim vše sdělil, ale oni trvají na tom, že mám vyplnit jejich dotazník a ten jim odeslat s kopii výpisu.

Můj dotaz zní: jsem toto povinen? Neměli by mít ČKP ze svých vlastních zdrojů čerstvé informace?

Vím že je to malichernost, ale jde mi o to že, ČKP jako soukromý subjekt postupuje s drzostí statní správy.

S díky a pozdravem J.Z.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

když vám ČKP poručí, aby jste skočil z okna, uděláte to? Písemně dopisem s dodejkou jim sdělte že auta fyzicky neexistují a není proto důvod nic platit...tím to pro Vás končí..pokud si chce ČKP něco ověřit, má možnost oslovit ministerstvo vnitra jako správce elektronického registrui vozidel...můžete jim také pohrozit medializací...nebo to klidně pošlete rovnou do Novy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]