Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace auta při jízdě do kopce Felície

Od: jura32* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,chtěl jsem se zeptat zda-li by jste neviděli že čím to je když jedu do kopce 12 stupnů,tak se auto celý rozklepe při 80km/h.Vibruje volant,a při zatáčkách to klepe mlátí a bůhví co ještě děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asdasd
hodnocení

0x

Pokud to má LPG tak LPG filtr jináč možná vzduchovej filtr, svíčky...

( Podobně se mi klepala tehdá fabia)

jura32*
hodnocení

ne není to lpg.

hodnocení

0x
Nemohly by to byt vymlacene homokineticke klouby?
jura32*
hodnocení

Taky mě to napadlo ty už pamatuju hodně aji silentbloky.

marmar*
hodnocení

0x
Ještě by mohla prokluzovat spojka. Časem by se to projevilo při jakékoliv akceleraci i na rovince a auto půjde mírně do otáček.

hodnocení

0x

A zkoušel jste podřadit?

Homokinetické klouby jsou znát při zatáčkach,jízda do kopce nemá na toto vliv!

doplněno 08.06.15 20:46:

Takže něco KO na nápravě !

doplněno 08.06.15 20:50:

do... teď jsem to odentroval dřív než jsem chtěl.Asi nějakej silenblok,třeba uložení motoru nebo převodovky!Toto mi dělal na stařičkém BéiXu silenblok uložení motoru-nakonec jsem zjistil že je úplně vyskočený ze silentu a povoleny šrouby-oprava 5 minut práce.

jura32*
hodnocení

jo,aji když se rozjíždím tak to vždycky cukne.

asd1
hodnocení

0x

kopec 12 stupňů 80 kmh - co to je za Feldu?

Zavěšení motoru, může to být i poloosa (vnitřní kloub) + další věci, spojka atd.

jura32*
hodnocení

kopec 12 stupňů 80 kmh - co to je za Feldu?

ůplně normální felda proč taková otázka, měl bych vyjet při 120?

asd1

12 stupňů možná nedá ani na jedničku, by jen hrabala ;)

jura32*
hodnocení

ježiš tak je tam prostě značka kde je stoupání 12 stupnů,a některá auta tam valí do kopce aji 120 co je pořád na tom divného?

doplněno 09.06.15 17:46:

klidně ti to vyfvotím,když tomu pořád nevěříš akorát je trochu protáhlej ten kopec no.

asd1

klidně to vyfoť, akorát tam nebude 12 stupňů ale procent ;)

Ale 12 procent bude nejspíš jen kousek, Felda 80 v delším 12 kopci neudrží - si zajeď do Alp, dvojka plnej kotel a byli jsme rádi že se nemuselo podřadit na jedničku. Vypadala že každou chvíli musí vybouchnout :-D

Ale to je mimo téma. Škubání tipuju na uložení motoru. Poloosa nebo spojka spíš ne, i když dělat to můžou taky, ale spíš nejen v kopci ale obecně v tahu pod plynem...

hodnocení

0x

souhlas s ASD1 - spojka...

zkuste test - rozjet se na stupeň 3-4 se zataženou ruční brzdou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]