Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny tady, měl bych takovou otázku včera sem zjistil, že mi po chvilce zhasne pravý xenon. Občas sem viděl, že v něm párkrát zablikalo. Normálně zapnu světla a xenony se rosvítí, ale po nějakej době pravej zhasne.
Hodil sem to na diagnostiku a ta vyflusla: vadná řj právého světla ( tuto chybu to hlásí už od koupi auta přes rok)
druhá chyba už byla : defekt plynové výbojky a pak tam bylo signál mimo toleranci či něco takového.
Chyby sem smazal a zůstala tam jen ten defekt plynové výbojky když zase zhasla.
Tak bych se rád zeptal zda je chyba ve výbojce či někde jinde. Četl sem na netu, že některým tohle dělal i startér
Tak můžete zkusit prohodit výbojku z levého do pravého a naopak.
Když Vám bude blikat i v druhém světle, je vadná...
Nová sada stojí 350,- takže žádná tragédie.
Pozor! Auto vždy osazujte originálními výbojkami! Nikdy ne čínskými, které stojí pár korun jako ty v odkazu...
tak nevím čím to je ale včera skoro celej den xenon svítí, jen opět po přejejzdu kostek jakoby se hejbala čočka, sem zaznamenal lehčí blikání. Nejspíš o víkendu světlo vytáhnu a mrknu dovnitř an kontakty.
Může to být jen povoleno.. jestli budete lampu vytahovat, pozor na otisky.. měl byste vytahovat v rukavicích nebo hadříkem, aby nezůstaly mastné fleky na lampě.
Já bych se do toho sám asi nehrnul - v případě, že něco "sem tam funguje" a chci to opravit, většinou se mi podaří to rozbít úplně. Takže při náznaku raději zajedu do servisu a poprosím o kontrolu. Servisu na 110% důvěruji, takže když řekne "nutná výměna", tak vyměním. Většinou to utáhne, očistí, zaletuje.. řekne "to nech" a zase jedu dál ... On totiž ví, že když bude něco skutečně na opravu, přijedu právě k němu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.