Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto do do 70000Kč pro začínající řidičku

Od: semirgerkhan odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.

Mé sestře je 20let a plánuje si udělat řidičák. Můžete doporučit nějaká vůz? Mělo by se jednat o vůz do cca 70 000Kč spíše menší, klidně třídvéřový. Na značce nezáleží, protože nevím, jak moc bude jezdit, protože neví, zda se dostane na univerzitu 100Km od domova nebo ne a proto ani nepíšu jestli naftu nebo benzin. Úplně nejdůležitější je spolehlivost.

Mně napadla Fabia I, Golf 4.

Děkuju za náměty, kdyžtak dopíšu více info, pokud někdo bude chtít.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomi463*
hodnocení

2x

Ahoj, No fabia I ani golf není zas tak špatná volba, od toho jak moc bude jezdit se parávě rozmyslete jestli benzín nebo diesel. Benzín je lepší na krátké trasy a hodně startů a diesel na delší trasy. Ale jestli myslíte auto jen tak na to vyježdění, tak bych se nebál i klidně felicie, minimálně za polovinu peňez seženete pěkný kousek, který vám bude pár let sloužit, u toho auta hlavně koukejte na stav karoserie, vzal bych sebou nějakého kamaráda, který to auto zná, nebo mechanika, on už bude věďět, na co se zaměřit a se spolehlivostí motoru taky nevidím problém, bral bych klasiku 1.3 mpi, to je nejlepší motor co ve felicii může být, co se týče spolehlivosti a případně ceny náhradních dílů.

Ale ať už se rozhodnete nad čímkoliv, tak ať vám to slouží :)

joudic*

nechapu jak muze nekdo soudny nekomu doporucovat felicii... za 70tis muze mit i 3 auta naraz a kazde bude lepsi nez felicie (airbagy, klima, abs), ale nechci se hadat kazdy ma sve preference

doplněno 07.06.15 01:38:

treba moje "pracovni auto" (aka dodavka) Hyundai Lantra combi 1,6 s motorem Mitsubishi bych neprodal za vic nez 13-17tis a pritom strcim kazdou felicii do kapsy, ani zdaleka neni ve stejne skupine aut, nic tomu neni, mam vsechny airbagy, klimu, abs, muzu na dalnici drzet krok s audinou, super sedadla, nastavitelny volant, cele auto v elektrice (skla, central), zere 7-8 s klimou vic... to byl jen priklad

doplněno 07.06.15 01:47:

ale abych tu jen neprudil, tak fiesta, golf apod, pokud chcete lepsi vybavu (klima apod) tak asie, proste do 50ti koupite perfektni karu a za zbylych 20 si zajedete s tou karou na dovcu

stonek*
hodnocení

0x

(Nejen) Pro začátečníka bych si nastavil minimální požadavky v tomto pořadí 1) vak(y) 2) servo 3) abs a vybíral hlavně podle aktuálního stavu napříč trhem a že je z čeho, 70000 je v tomto segmentu slušnej budget, (nemusíte koukat po Feldách).

paw*
hodnocení

0x
Pokud je 70 strop, divej se po autech za 50, max 55. 8 ti klidne papne povjnne ruceni a zbytek zakladni oprava po koupi - rozvody, naplne,...
joudic*

8k povinne ruceni? ale no tak :)

repkin*
hodnocení

0x

Pro začátečníka Felicii do 20.000,- event. možná Golfa (ale u něj si nejsem jistý tou cenou) se zaplaceným EKO poplatkem, vyhradit si tak 5-10.000,-Kč na opravy do budoucna a zbytek nechat na účtu a šetřit až se za "pár" let vyjezdí aby si mohla koupit něco lepšího. Je zbytečné dávat do prvního auta částku 70.000,-Kč, když hrozí riziko, že by to mohla jako začátečník nabourat nebo někdo do ní. Byla by to škoda peněz.

doplněno 07.06.15 09:33:

mzxy: jak říkal můj automechanik a myslím si, že má pravdu ... naše dálnice nejsou k tomu, aby jsi po nich jezdil na šestku

mzxy*
hodnocení

0x
Spatne polozena otazka, vyhodit 70 tisic aniz bych predem vedel k cemu mi bude auto slouzit, jak moc a kam budu jezdit je navic hloupe.kdyz vim ze budu jezdit po dalnici, nebudu si kupovat auto s motorem 0.8, petikvaltem do mesta, navic s kratkou petkou.kdyz budu jezdit prevazne mestem, na nakupy pro 1 osobu a do prace, nekoupim si k tomu 3 tunovou dodavku.

wenzel
hodnocení

0x

Ahoj, ve stejném věku jsem po autoškole jezdil (a dodnes jezdím) v opelu vectra b 1999. Na naučení a zvyknutí je to perfektní a komfortní auto, skvěle se řídí. Ojeté slušné kousky se dají pořídit do 50 000

tomi463*

Ahoj, no tou felicií jsem chtěl právě naznačit, že je naprostá hloupost, kupovat si hned do začátku nějaké lepší auto, za 20000,- seženeš slušnou feldu, na které se vyjezdíš a naučíš, a zbylé peníze si můžeš dále šetřit na lepší auto, až budeš vědět, jak, a kolik toho najedeš. Nevím co je na felicii, tak špatného, myslím si že je pro tyto účely naprosto dostačující. Ale je to tvoje volba. Já jsem jenom napsal, jak to vidím já ;)

Každopádně hodně štěstí při výběru

mot
Naopak, do zacatku bych koupil co nejbezpecnejsi auto..coz felicia rozhodne neni.
danys*

Nejlépé nějaké SUV a pokud budete bourat, tak bourejte čelně! Nikdy ne z boku!*smich*

hodnocení

0x
Golf i fabca dobra volba. Kdyz to odre tak vsude se vali ND...
1,4 mpi nesmrtelne. 1,2htp ve fabce nebrat.

junek
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím že těch 70tis. je zbytečné... Pro vyježdění stačí auto za 20 - 30 tis.. Já mám scenika za 20tis. rok 1998. Je celkem malý...ale prostrorný...živý...spotřeba také není velká...,

spíše bude raketa to pojištění...

asd1
hodnocení

0x

Pokud 70 tak hledejte něco za 40 - 50 a 30 nechat na opravy. Fabka i golf jsou předražené. Punto 2 po FL - za 30 seženete výborný stav, v ČR nedoceněné a proto levné. Panda - jedno z nejlepších malých aut, do města ideální a dojíždění 100km zvládne v pohodě. Levný provoz. Obě vcelku spolehlivé, mají svoje mouchy (el. servo - snímač polohy např.), ale to mají i Fabka a Golf - se koukněte na škodovácký fóra co tam řeší za poruchy... Pokud jde o spolehlivost tak výborný je Ford Fusion.

doplněno 08.06.15 12:41:

třeba toto: ww3.autoscout24.de/...

semirgerkhan
hodnocení

Děkuju všem za dosavadní odpovědi. Felicii určitě nee, na té jsem začínal já před pěti lety. Pro mě to bylo super, cokoliv se porouchalo, sám jsem si opravil, ale přeci jen už je to auto staré a těch oprav bude přibývat a nechci, aby ségra někde řešila u pangejtu, že ji něco bouchá v kole. Feldy jsou dobrý auta, já si tu svou nakonec vyšperkoval, mám s ní najeto přes 60tis. a pořád mi slouží dál. Už mám samozřejmě dávno i novější auto. Ale jak říkám, pro ségru bych to nechtěl, hlavně, kor ve velkém městě ne, protože mě s ní pořád staví policajti, dýchám a zdržují mě tím.

Takže tedy vesměs navrhujete Golfa IV, Fabii I, pak Fiata Punto (Fiaty zrovna nemusím ovšem) a Fiata Pandu a někdo Forda Fusion. A teď bych Vás poprosil, po jakých motorech bych měl koukat? Říkám, že ještě nevím, zda naftu nebo benzin, protože nevím, zda bude cukat po městě benzinem nebo jezdit denně 200km naftou. Děkuju

asd1

Felda je hlavně průšvih při bouračce. Fiat - však píšu že v ČR je nedoceněný, nemusí ho většina lidí a často v tom vůbec neseděli... Ve Fiatech mám najeto ca 350 tkm, nikdy to nezdechlo na cestě a závady typu vrnící ložisko dávaly vědět dlouho dopředu... Punto + Panda nejlíp 1,2 8V nebo 1,3 multijet (super motor, ale za levno se najde jen těžko)

200 km denně - určitě naftu nebo plyn. Punto s 1,3 multijet, nebo koukni na Mareu weekwnd 1,9 JTD - levný auto, spolehlivý, nerezne. Je hnusný ;) tak se nekrade. Na dálky ještě Focus, ale buď benzín nebo pečlivě vybítat - nafty jsou problémové (ne všechny). To jsou ale obecně - čerpado, vstřiky, turbo, často se prodávají před koncem životnosti něčeho z toho a pak lítaj desítky tisíc...

Výběr bych nechal podle toho jestli bude dojíždět nebo ne, připravil bych si obě varianty a koupil až bude jasno... Příp. pokud se objeví dobrá nabídka. Lepší dotáhnout ze západu od soukromé osoby (žádný turecký překupník atd.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]