Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás a předem děkuji za reakce.
jsem úplný nováček co se aut týče. Chtěl bych od známého na rozjezdění koupit Hyundai Elantra 1.6, r.v. 2002.
Auto mělo pouze jednoho majitele, servisní interval 15 000 km od roku 2002 až do roku 2012. Při poslední prohlídce nalítáno 186 900 km. K dnešnímu dni najeto 211 152 km. TK do 05/16. V posledních 8 měsících auto stálo před domem a sem tam sloužilo k převozu nábytku.
Známej mi ho nabízí za 17 000 Kč (peníze extra nepotřebuje a nové auto má).
Počítám s tím, že bude nutné udělat rozvody a asi bude nutné kouknou se i na brzdy, přece jen to 3/4 roku stálo, takže asi i vyměnit olej. Jsem i domluvený, protože ani jeden neznáme žádného automechanika, že zajedeme na STK, kde nám auto zkontrolují, pro můj i známého klid. Teď už vím, že blbne centrální zamykání, vždy se všude zamkne, jen je někdy potřeba ostatní dveře odemknout ručně + u řidiče nefunguje stahování okna spolujezdce.
Myslíte si, že má ještě cenu takové auto kupovat?
Doporučíte mi prosím v Plzni a okolí nějaký kvalitní servis s dobrou cenou?
Na co si případně u auta dát ještě pozor, když má tolik nalítáno a v poslední době stálo?
Děkuji ještě jednou všem za pomoc a přeji hezký víkend.
Pokud to není rezavé - shnilé, pak je to dobrý kup.
Rozvody bych asi nedělal a prostě vůz za ty peníze "dojel"- pokud tedy nemáte info, že je nutné rozvody dělat (že už byl termín při 170tiskm...)
Jakékoliv starší auto má mouchy - jenže toto je za třetinu ceny vozů jiných značek daného ročníku...
doplněno 05.06.15 21:49:rozvody by se měly dělat po cca 90tis km - kolik najedete?
Jinak záleží na ceně za práci - materiál může být 2000,-Kč ..
Bohužel známej si nepamatuje, kdy byli poslední rozvody dělané. Říkal, že si 100% pamatuje, že se dělali ve 105 tis. km a pak neví.
Zkusil jsem napsat do servisu, jestli by mi neposlali výpis co se kdy dělalo. V servisce je jen datum a stav tachometru.
Pokud by je dělali v těch cca 170 000, tak bych je neměnil. Ale úplně jenom dojet to auto taky nechci. Ještě bych rád, aby pár let vydrželo, takže bych mu rád i ten věk ještě prodloužil.
Děkuji za odkaz
Počítám, že najedu cca 15-20 tis ročně. No v autorizovaném servisu by je museli dělat v roce 2011 při 166 937 km a o tom pochybuji. V roce 2012 při 186 900 km dělal prohlídku známého kamarád a ten jediný do servisky napsal co vše se dělalo, ale rozvody tam nejsou.
mam jeste starsi hyundai lantra 1998 combi a nikdy s ni nic nebylo, pouze vyvareny shnily blatnik, ac pozink karoserie uz zacina umirat, docela cumim v jakem stavu je ta elektrika, ja jsem upe v poho, uz jsem to chtel 2 roky nazad prodat, ale ted se to hodi jako "dodavka" pri rekonstruovani
doplněno 05.06.15 22:08:no v tom ja se v el. auta moc nevyznam, nicmene ty rozvody bych asi fakt nemenil, zbytecnych 6-7tis, za tu cenu to proste dojedte do mrtva je to min penez nez jet solo autem do Chorvatska do penzionu a tam se ladovat dobrymi jidly
na tyden
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.