Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když chci jinou SPZ

Od: kalandra odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím Vás o radu. Koupila jsem auto s SPZ jiného kraje než mám trvalé bydliště. Nechci ji, chci SPZ svého kraje. Jak se k ní dostanu úřední cestou. Děkuji:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

RZ se sundá, prohne (kladivem...), zajde se na úřad a zažádá se o změnu RZ z důvodu deformace - kterou vám někdo udělal na parkovišti koulí od tažného zařízení - tuším 450,-

hodnocení

0x

zřejmě chcete RZ

jééééééééé, vždyť jste tu co nechcete před chvilkou (nejlépe v pondělí nebo ve středu) někde ztratila. zcela jistě vám jí nikdo neodcizil - to byste musela hlásit ještě na PČR...

ale: stojí vám to za ty peníze co budete na úřadu platit?

buss
hodnocení

0x

Zajdete na úřad a vyplníte formulář. Jinak to nejde. Důvod si vymyslete, od poškození, ztráty..., ale pokud je koupě z jiného kraje, tak jděte a požádejte o svou RZ, NIC nezdůvodňujete! Jak prosté.

doplněno 05.06.15 12:39:

Půjdete tam pod kterou obec s rozšířenou působností patříte, kde OdbDSA je. Možná bývalé okresní město... To vám řeknou na vaší obci.

doplněno 05.06.15 23:08:

Registrační místa jsou uvedena na webu ministerstva dopravy.

kalandra
hodnocení

Děkuji, ale nepotřebuji výmluvy proč, zaplatím si ji. Už jsem žila pár let s SPZ jiného kraje a každý věděl kde jsem já nebo kde byly moje děti. Jde mi spíš na jaký úřad mám dojít. Jsem z malého města, kde je MěÚ bez rozšířené působnosti.

A nebo si pojčkejte do příštího roku, a klidně můžete mít značku kalandra 01

jo ale za 10 litrů :)

mzxy*
hodnocení

0x
Pujdete na urad s rozsirenou pusobnosti, ktery vam vydal ridicak.zakon nezna pojem nechci znacku jineho kraje, bud budete muset lhat aby jste naplnila zakonne podminky, nebo jinou znacku nedostanete. Takze...ztrata, odcizeni nebo poskozeni, jina zakonna moznost neni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]