Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumerne vysoka cena v autoservisu

Od: xxxxxxxxxxxx odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

chci vas poprosit o radu , jak se da branit proti neumernemu vyuctovani prace v autoservisu. Nechal jsem si udelat beznou servisni prohlidku vcetne vymeny oleje a filtru, dale jsem mel problem se startovanim a drncicim okenkem .. vsechno v podstate banality. Druhy den mi technik ze servisu volal ze je trebavymenit brzdove desticky a ze nasel praskly akceleracni silenblok na motoru - dohodli jsme se na obou polozkach vcetne prace za 6900 korun. Dnes mi volal opet ze auto je hotovo a ze si pro nej muzu zitra prijet a ze vysledna cena je 17500 korun. Startovani se pry vyresilo jen vymenou svicek , takze opravdu nevim kde se rutinni prohlidky a udrzba (i kdyz je pravda ze vcetne udrzby klimatizace) vysplhala na neco kolem 10000 ... Jeste podotykam , ze jsem byl s technikem domluven ze pokud bude nejaka polozka drazsi, ze mi predem zavola nez se bude ukon provadet.

Jak se muzu proti necemu takovemu branit?

predem moc dekuji za vase reakce

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

Záleží na smlouvě. Je-li podle občanského nebo podle obchodního zák. Zda byla uvedena předběžná cena.

U smlouvy o dílo dle obč. zák. : Zjistí-li zhotovitel dodatečně, že bude třeba cenu určenou odhadem podstatně překročit, je povinen na to objednatele bez prodlení písemně upozornit a oznámit mu nově určenou cenu; jinak nemá právo na zaplacení rozdílu v ceně.

U smlouvy podle obch. zák. je to složitější, potřebovala bych víc podrobností.

xxxxxxxx
hodnocení

Dobry den,

dekuji za odpoved, bohuzel nevim podle jakeho zakonniku je smlouva provedena . A predbezna cena uvedena nebyla. Navic jsem si vsiml az doma, ze je uvedeno ze jsem si precetl a souhlasim s obchodnimi podminkami firmy, ktere jsem samozrejme necetl.

dusatka*

Dobře, tak ještě dvě otázky: Je auto v obchodním majetku podnikatele? Jaký doklad jste dostal při zadání zakázky, co tam bylo napsáno?

doplněno 10.07.09 16:06:

Ovšem pokud jste již zaplatil a auto převzal, nic s tím stejně neuděláte.

xxxxxxxxxxxx
hodnocení

dostal jsem pouze Servisni zakazku, jsou na ni uvedeny udaje firmy, moje udaje, info o vozidle a seznam dohodnutych ukonu (bez ceny) .. a onen odkaz na obchodni podminky ...

celp*

Dobrý den. Počítejte to jako ztrátu.Smlouvu vždy číst celou než se rozhodnete podepsat.Bohužel.

stenly*
hodnocení

0x

Za tu cenu zvládnu generální opravu motoru a převodovky + ty tvoje věci .

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

tak pokud máte audinu nebo nějaké jiné podobné technicky dokonalé auto, kde je ke všemu špatný přístup a servis musí platit výrobcům horentní sumy za zpřístupnění různých technických údajů a a dílenských postupů, za software aby brzdové válečky odblokoval nebo nějakou vadu přesně diagnostikoval, nedivte se...v TUKAS-u si účtují za demontáž plastového krytu pod motorem u VW například asi 300,- Kč bez DPH, za montáž to samé, plus DPH plus ještě sazbu je jednotlivý konkrétní úkon mechanika ...tak se dostanete na 900,- Kč za uvolnění a následné upevnění 8 šroubů a jednoho bakelitu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna motoru cena
Otázky na téma výměna oleje cena

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]