Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit s chlazením. Neustále se mi ztrácí kapalina z chladícího oběhu. Ujedu třeba 5 km a nádržka je prázdná, přitom nevidím žádný únik. z hadic nic neteče, do motoru také voda nejde,chladič je nový.Neustále mi stoupá a klesá teplota, Když nechám auto nastartované a koukám na nádobku z kapalinou, tak voda vyloženě vystřikuje z pod víčka baňky ven.Tím se vysvětluje ten únik, ale netuším proč se to děje. A také pořádně nefunguje topení. I v létě, když je motor skoro přehřátý, protože tam je opět málo kapaliny, tak to netopí. Když zapnu topení, tak se teplota motoru sníží, ale netopí, tak jak má, topí jen lehce i při nastavení na maximum. Takže když to sesumíruju. Vystřikuje kapalina z uzavřené nádržky, přehřívá se motor a netopí topení. A asi nefunguje teplotní čidlo.Neví někdo, prosím Vás čím to může být. Jediné co vím, že budu muset asi koupit teploní čidlo, ale to je tak všechno. Všem kdo se pokusí poradit předem děkuji.
A jaký jde kouř z výfuku?Jestli bílý tak to bude to těsnění(hlava)Ta kapalina v nádobce bublá(vystřikuje)i při studeném motoru?Vodní pumpa je dobrá že to netopí?Termostat pouští do chladiče?
doplněno 04.06.15 21:13:No jo ale topení nejde přes termostat ale možná to bylo zavzdušněné dolejte kapalinu a uvidíte
doplněno 04.06.15 21:42:Tak jestli máte v TP číslo motoru tak by to mělo sedět ale na registru vám udělají za 50kč výmaz a pak je po problému.Tak to aspon bylo před cca 3lety
doplněno 04.06.15 22:07:No chodívalo to tak že se zajelo na STK tam zkontroloval typ motoru a poté na registr na výmaz.Ale jestli to tak ještě funguje A ještě vypsat žádost brzyvozy.cz/...
Tak zdravím, přišel jsme k počítači až teď, do teď jsem se v tom vrtal.Tak to nakonec byl nefunkční termostat, nepouštěl kapalinu do chladiče. Takže voda v nádržce se vyvařila a vyprskala. A ta v motoru se neochladila, protože nebyla vpuštěna do chladiče.jestli jsem to dobře pochopil. termostat jsem zatím jen vyndal a je to v pohodě. Takže, díky všem za pomoc a hlavně "Magorovi", že mě přivedl na tu myšlenku s termostatem.Mě to nenapadlo. Nejsem hold machr přes auta.A jsem rád, že se vyplatí na tyto stránky chodit. Mějte se všichni bazva a dík. Proximus.
Bylo to zavzdušněné.Kapalinu jsem dolil a motor už se nehřeje a topení topí víc.
doplněno 04.06.15 21:22:Ještě mě napadl jeden dotaz. Jak jsem již psal měnil se motor a teď s tím musím na evidenční kontrolu, protože to musím přihlásit. Nebude s tím problém? Nemůžu si vzpomenout jestli na evidenčce jde jen o VIN.
Omlouvám se možná jsem blbej. Motor jsem ještě nikdy neměnil.Takže kam mám jít nejdřív na evidenci, nebo na registr vozidel. V techničáku mám číslo motoru, ale toho starého.Fakt nevím. přepis neudělají bez evidence a na evidenci mě můžou poslat na výmaz na registr. Tak, prosím kam dřív? Jsem živnostník a každá minuta je drahá.Dík.
V lepším případě špatné těsnění pod hlavou motoru, v horším případě prasklá hlava. V každém případě vás oprava nemine, případně shánět nový motor, což u 1.3 felicie zrovna není problém, těch motorů jsou všude mraky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.